Amikor kint tüntet mondjuk 2-3000 ember, miért mondják azt, hogy a NÉP fellázadt? A NÉPnek elege van?
Mindenféle kötekedés nélkül, pártfüggetlenül kérdezem, miért azonosítják a kint tüntető pár száz, néha 2-3000 tüntetőt a néppel? Ha ők akarnak valamit, de másik 2 millió vagy 5 millió nem akarja ugyanazt, akkor a NÉP akaratát nem akarja az a több millió ember? (hiszen ugye a 2-3000 ember a nép)
Valaki magyarázza meg legyen olyan kedves, hogy mi számít népnek? 2000 ember? 200 ember? 3 millió ember?
1. Szerintem ha -bármekkora- tömeg utcára megy, annak úgy van értelme, ha elhiszik, hogy el fognak valamit érni. (Aztán persze ez legtöbbször nem jön össze.)
2. Lehet, ha 3000 ember 2 hétig minden nap utcára megy, a második hét végére már 20 ezren lesznek, akkor már mondhatják, hogy volt értelme, az már egyfajta "tömeg"-ként is értelmezhető. (Nálunk ez sem így néz ki, általában maximum pár nap után kifullad bármi)
Mindenesetre, a kint lévőknek el kell hitetniük az emberekkel, hogy ők a "nép", vagyis a népet képviselik.
3. Azért ne abból induljunk ki, hogy aki utcán van mondjuk akarja ezt, aki nincs kint, az pedig az ellenkezőjét. Ez egyáltalán nem így van, milliós tüntetés sosem volt ebben az országban, és nem is lesz.
Én úgy gondolom, arra, hogy azt lehessen mondani, hogy "fellázadt a nép", minimum százezer ember kell egy időben, egy helyen, hangosan.
Az a vicc, hogy 2-3000 főt már úgy könyvelnek el, mintha valami óriási ellenállás lenne.
Könyörgöm, most hétvégén az Újpest-Fradin háromszor annyian voltak, mint a tüntetéseken fénykorában. Ennyi embert tudnak megmozdítani ezek az ellenzéki, alkalmatlan percemberek.
Én nem szavaztam a Fideszre, most sem szavaznék rájuk. De a szomorú az, hogy az ellenzék ennyire gyenge és szánalmas. Nem a kormánypártra kéne mutogatni, hanem értelmes politikusokat felmutatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!