Simicska lajost miért iktatták ki?
Naivak vagytok:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__90..
"(...) A hatalomba való visszakerülés után viszont fokozatosan nőtt köztük a feszültség. Orbánt zavarta, hogy Simicska nemcsak az egyre terebélyesedő üzleti birodalma irányításával foglalkozott, hanem befolyásolta a politikai folyamatokat is. Hozzá kötődő emberek kerültek vezető állami pozíciókba, és rajtuk keresztül kormányzati és politikai kérdésekbe is beleszólt."
" Simicska több alkalommal is hangsúlyozta, hogy számára az oroszokhoz való közeledés és a demokrácia leépítése volt az, ami leginkább zavarta az Orbán-kormány politikájában. "
Röviden annyi történt, hogy Simicska az üzleti vonalon túl politikailag is egyre több befolyással bírt, több, fontos pozícióban az ő emberei foglaltak helyet. Orbánt ez egyre inkább zavarta, ezért 2014-2015 környékén "bosszúból" nekiment Simicska érdekeltségeinek. Nem telt el sok idő, 2015. február 6-án lemondott Simicska médiabirodalmának gyakorlatilag teljes vezetése. Ezt követte a híres G-nap, innentől pedig egyértelmű volt az irány és a cél mindkét oldalon.
Nagyon érdekes és tanulságos sztori amúgy, szerintem ha van időd mindenképp olvasd el az egészet, érdekes így belelátni a politikai és hatalmi folyamatokba a legfelsőbb szinten.
# 6/9 Amúgy is roppant labilis személyiség. Ami a Jobbikkal való történetet illeti, az viszont úgy történt , hogy sajnos ki kell mondani, Simicska Lajos megvette Vona Gábort és vele együtt a jobbikot."
kÖSZI!
Én eddig úgy tudtam soros vette meg a jobbikot, de lehet csak továbbadta neki. Mindíg tanul az ember :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!