A nagycsaládos autósegélyt hány nagy család tudja kihasználni, vagy ez csak a módosabbaknak szól?
19#
Tudok értelmezni, pont nem érint egyik se. Már házas vagyok, a gyerek is túl van a bölcsis koron, így a nagyszülő sem tud már gyedet igényelni.
"Ha te egy üzleti vállalkozásnak gondolod a gyereket, akkor nem is baj, ha nem vállalsz. Az értelmes ember nem azért gondolkodik a gyerekvállalásban, mert akkor lesz autója és lakása, viszont esetleg előbb fogja bevállalni a 2., 3., 4. gyereket, ha amúgy is szeretne és még támogatást is kap rá."
Nem én gondolom üzleti vállalkozásnak, hanem az állam. A gyermekszületés elsősorban nekik biznisz. És pontosan úgy gondolom, hogy nem azért nem vállalnak 3. vagy 4. gyereket,mert nem férnek be az 5személyesbe, hanem mert sok pénz, sok idő és elsősorban elképesztő mennyiségű energia és áldozat egy gyermek felnevelése.
Mindezek mellett és amellett, hogy jó esélyem lenne rá, biztos, hogy nem veszem igénybe. Hogy miért? Mert nem vennék új autót, Daciat főleg. Nekem pedig a 6-8 milliós kocsik (még 2,5 millió rásegítéssel is) rábaxás. De te vegyél, hajrá! Hátha fellendül az új autó piac,nincs még elég kocsi az utakon...
"Nem én gondolom üzleti vállalkozásnak, hanem az állam."
Igen, pontosan. Mert az államnak az is. Ezért támogatja. Hogy minél több adófizető legyen. De az embereknek nem a pénzért kell a gyereket vállalni, hanem mert akarnak. Ehhez ad az állam segítséget, ösztönzést, mivel ez az érdeke. Most még olcsóbb ösztönözni és megelőzni a bajt, mint később esetleg kezelni.
" És pontosan úgy gondolom, hogy nem azért nem vállalnak 3. vagy 4. gyereket,mert nem férnek be az 5személyesbe, hanem mert sok pénz, sok idő és elsősorban elképesztő mennyiségű energia és áldozat egy gyermek felnevelése."
Igen, éppen ezért kell legalább az anyagi részébe erősen beszállnia az anyagiakba, amivel csak tud. Mivel elsősorban a lakhatás a kérdéses, másodsorban a 21. században az, hogy eljuss valahová (akár csak iskolába-oviba a gyerekkel), ahhoz autó kell. Meg aztán a nevelés-oktatás (most a színvonalát hagyjuk), étkezés... Ezekhez mindhez ad segítséget az állam mostmár. Ne értsd félre: ettől még iszonyat pénz és energia egy gyerek (hát még 3-4-5), de mégsem nevelheti fel az állam. Legfeljebb néhány terhet le tud venni a válladról, vagy csökkenteni tudja azokat.
"Én is azt érzem, hogy akinek egy gyereke van az nem számít ebben az országban."
De, számít. Kapnak is támogatást, csak arányosan kevesebbet.
Igazából ha üzletileg nézzük, akkor az állam egy gyerekesre teljesen feleslegesen költ. Egyet mindenki vállal aki akar gyereket úgyis.
26#
Ha arányosan adnák, akkor lehetne 33e/ gyerek mindenkinek a gyerekek számától függetlenül, egy szavam se lenne. De így hogy, akinek 1 gyereke van az kap havi 10-et, ami az iskolai étkeztetését sem fedezi, míg, aki 33-at kap, felét fizeti az étkezési díjnak, és ezen túl marad egyéb dolgokra is pl. szakkör, ruha. Ezért igazságtalan ez a rendszer.
#27: de, arányos ez így. Tudod több gyerek jóval több energia is, kevesebb időd van például pénzt keresni. Nekem most eddig kettő van, szóval tudom mennyivel egyszerűbb egy gyerekkel.
Na és valami sejtésem talán így már van mennyivel nehezebb lehet hárommal.
Egyáltalán nem irigylem, hogy ők többet kapnak! Megérdemlik, ez így teljesen arányos, ha mindent nézel és nem csak a forintokat.
Én nem sajnálom a nagycsaládosoktól a Daciát :D
Mi is 3 gyereket tervezünk amúgy, de hogy ezért nem veszünk Daciát, az fix...
28#
Úgy látom, mi nem fogunk egyet érteni. Nem irigykedem, csak továbbra is igazságtalannak tartom ezt az egyenlőtlen támogatási rendszert.
Ismerek 3 gyerekes anyukát, aki inkább 3 helyen dolgozik, holott nem is szorulna rá, csak a gyerekekkel ne kelljen foglalkozni, a legnagyobb már utálja a kicsit, meg hol ide, hol oda vannak lepasszolva, mert anyuka nem ér rá velük foglalkozni, mivel dolgozik. Ebből is látszik, hogy nem igaz, hogy valaki nem tud annyit dolgozni, ha több gyereke van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!