Orbánnak örök hatalma maradhat Magyarország felett a felvásárlások által akkor is ha teljesen leváltjuk a Fidesz kormányt?
"Hol, kispajtás? Angliában?"
Magyarországon, 3,7 millió helyett 4,5 millió foglalkoztatott van.
"Meg kb ugyanennyi régi csőd."
Nem. Egyre több a vállalkozásba kezdő, mert a Fidesz lehetővé tette az egyszerű vállalkozás indítást a KATA-val.
"Ja meg rendes munka helyett is .."
Segély helyett lett közmunka, azóta a közmunkások nagy többsége a piacon helyezkedett el. A közmunka segítségével sikerült a piacon elhelyezkedniük.
"Mert az eddig nem volt ám...."
Eddig nem volt. Eddig csak a családi pótlék volt, a Fidesz vezette be a családi adókedvezményt, így a munkavállalás mellett gyereket nevelők lettek támogatna.
"Aha, meg a behajtása, mert nem fizetik vissza..."
A Fidesz bevezette a 0%-os kamatú diákhitel 2-t és a szabadfelhasználásúra is csak 2,2% a kamat. Infláció alatt kamatozik. Sőt gyerekvállalás esetén vissza se kell fizetni. A teljes foglalkoztatás elérésével meg lazán fizeti mindenki aki akarja.
"hol ingyenes az oktatás te szerencsétlen?"
Magyarországon. Bölcsödétől középiskoláig ingyen tanulsz. Utána van 12 ingyenes állami féléved felsőoktatásban. Emellett ingyenes 2 OKJ képzés. Ingyenes egy nyelvvizsga és a KRESZ tanfolyam is. Emellett ingyenesen kapsz diákhitelt is.
"Nocsak, mégis van szegénység?"
Nem kell szegénynek lenned ahhoz, hogy kaphasd. Ez is egy plusz támogatás a gyereket nevelőknek.
Nem hiába nőtt a Gyurcsányi 1,2-ről 1,6-ra a termékenységi ráta a Fidesz alatt.
10.
Fura, hogy az beszél sértett személyeskedésről, akinek régi szokása, hogy a más véleményen lévőket privát üzenetben minősítgeti, persze az érveket mellőzve. Nem baj, ennyi maradt nektek, élvezzétek.
Na végre, legalább valami kézzel fogható, még ha nem is igaz...
"Magyarországon, 3,7 millió helyett 4,5 millió foglalkoztatott van."
Na most ez egyrészt nem egymillió, másrészt erősen árnyalja a képet, hogy ebbe bizony beleszámolták a közmunkásokat is.
"Nem. Egyre több a vállalkozásba kezdő, mert a Fidesz lehetővé tette az egyszerű vállalkozás indítást a KATA-val."
Azt én értem, viszont a meglevő vállalkozások sorra mennek csődbe, vagy számoljäk fel őket. Ezen felesleges vitatkozni, a statisztika nem hazudik.
"Segély helyett lett közmunka, azóta a közmunkások nagy többsége a piacon helyezkedett el. A közmunka segítségével sikerült a piacon elhelyezkedniük."
Mutass erről egy hiteles statisztikai adatot pls!
"Eddig nem volt. Eddig csak a családi pótlék volt, a Fidesz vezette be a családi adókedvezményt, így a munkavállalás mellett gyereket nevelők lettek támogatna."
Értem. Milyen furcsa, nekem is van gyerekem. Amikor a feleségem visszament dolgozni, ugyanúgy kaptuk a családi pótlèkot. Tehát eddig is volt támogatás munka mellett.
A családi adókedvezményt meg inkább ne reklámozd!
"A Fidesz bevezette a 0%-os kamatú diákhitel 2-t és a szabadfelhasználásúra is csak 2,2% a kamat. Infláció alatt kamatozik."
Azt én értem, de abban ugye nincs vita, hogy 1: ha nincs miből visszafizetni, akkor tökmindegy, hány % a kamat, 2: hogy a tanulmányi hozgájárulás mellett pofátlanság ingyenes oktatásról beszélni? Ugye azon sem óhajtasz vitäzni, hogy meglehetősen magas a vissza nem fizetett diäkhitelek miatt induló Vh száma?
"A teljes foglalkoztatás elérésével meg lazán fizeti mindenki aki akarja."
Aha...hol van teljes foglalkozgatás?
"Magyarországon. Bölcsödétől középiskoláig ingyen tanulsz. Utána van 12 ingyenes állami féléved felsőoktatásban. Emellett ingyenes 2 OKJ képzés."
Először is attól, hogy nem tandíjnak hívjäk a tanulmányi hozhájárulást, attól az még kiadás. Másrészt ha lesz gyereked, számold majd ki, hogy mennyibe is kerül havonta az a jaj de ingyenes oktatás.
"Nem kell szegénynek lenned ahhoz, hogy kaphasd." ó, higyne. Nem kell annak lenni, de igencsak megugrott a számuk.
"Ez is egy plusz támogatás a gyereket nevelőknek."
Ha olyan kva nagy a jólét, minek van rá szükség? Duma ez barátom, egy hülyítő duma.
Nem hiába nőtt a Gyurcsányi 1,2-ről 1,6-ra a termékenységi ráta a Fidesz alatt.
"Fura, hogy az beszél sértett személyeskedésről, akinek régi szokása, hogy a más véleményen lévőket privát üzenetben minősítgeti, persze az érveket mellőzve. Nem baj, ennyi maradt nektek, élvezzétek."
1: rühellem, ha valaki pofátlanul hazudik.
2: Mutasd meg, hol vt érv az előző välaszodban és még elnézést is kérek!
3: Gondolom ismered az oldal szabályait. Akkor írok privátot, ha az adott személynek óhajtok valamit mondani, ami nem kötődik szorosan a lérdéshez. És bocsika, de ha te kaptál már tőlem ilyet, esetleg arról se hallgass, hogy milyen megnyilvánulásodra kaptad. Nem csípem a sunyi sz.a.rházikat.
"Na most ez egyrészt nem egymillió, másrészt erősen árnyalja a képet, hogy ebbe bizony beleszámolták a közmunkásokat is."
Közmunkás már alig van 150 ezer, minden évben csökken a számuk. És a közmunkás is dolgozik, értéket termel, mint bármely más fogalkoztatott.
"a meglevő vállalkozások sorra mennek csődbe"
Sorra nyílnak az újak gyorsabb ütemben.
"Mutass erről egy hiteles statisztikai adatot pls!"
150 ezerre csökkent a számuk a fogalkoztatottak száma meg nőtt közben, a versenyszférába mentek át. Amúgy van róla statisztika is keress rá ha érdekel részletesen.
"Amikor a feleségem visszament dolgozni, ugyanúgy kaptuk a családi pótlèkot."
A családi pótlék alanyi jogon jár és gyerekszámtól függ, tehát a 8 gyerekes munkanélküli többet kapott mint te 1 gyerekkel munka mellett. A családi adókedvezmény a munka mellett gyereket vállalókat támogatja pluszban, ilyen nem volt korábban.
"1: ha nincs miből visszafizetni, akkor tökmindegy, hány % a kamat"
De van miből, munkaerőhiány van, mindeki tud dolgozni aki akar. Havi 8 ezer a törlesztő akkor is ha 100 millió diákhiteled van.
"2: hogy a tanulmányi hozgájárulás mellett pofátlanság ingyenes oktatásról beszélni?"
12 félévet ingyen lehet tanulni.
"meglehetősen magas a vissza nem fizetett diäkhitelek miatt induló Vh száma?"
Erről mutass hiteles statisztikát, soha nem olvastam ilyenről, és biztos vagyok benne, hogy nem magas, hiszen lazán lehet fizetni.
"Aha...hol van teljes foglalkozgatás?"
Magyarországon:
"a tanulmányi hozhájárulást, attól az még kiadás"
12 félév ingyenes képzést kapsz, csak tanulni kell.
"ha lesz gyereked, számold majd ki, hogy mennyibe is kerül havonta az a jaj de ingyenes oktatás"
Ha így haladunk kevesebbe, mint amennyi támogatást ad a kormány a gyerekek után: családi adókedvezmény, családi pótlék, friss házasok kedvezménye, 210 ezer ingyen pénz minden megszülető gyerekre, 2,2 millió használt lakásra, ingyen kaja, ingyen tankkönyv, 3% kamatprémium a gyereknek, ingyen diákhitel, mert nem kell visszafizetni ha gyereket vállal, stb. Emellett a gyerek felnevelése után hasznot termel a szülőnek is, tehát 0 támogatás mellett is megéri felnevelni, így meg a legjobb üzlet.
"Ha olyan kva nagy a jólét, minek van rá szükség?"
Hogy még tovább nőjjön a termékenységi ráta, nem a szél fújta össze a 1,2-ről 1,6-ra növekedést.
"Közmunkás már alig van 150 ezer, minden évben csökken a számuk."
Ezt én értem. Ettől még beleszámolják. És ezzel ehyütt sincs nemhogy egymillió, nyolcázezer sem.
"És a közmunkás is dolgozik, értéket termel, mint bármely más fogalkoztatott."
Ó, higyne. Amikor a helyi polgármester udvarán kapálgatnak, az hatalmas értékteremtés.
Jónak akarod bemutatni a közmunkät. A saját szememmel látom, mi történik a településeken közmunka címszóval...
"Sorra nyílnak az újak gyorsabb ütemben."
Őrülök, hogy te erre büszle vahy. Sajnos árnyalja a képet, hogy a régebbi vállalkozások meg sorra csuknak be. Mit tippelsz, a most nyílókra mitől fog más sors várni? Tipikus kormányzati technika a mézesmadzag rángatása, tipikus hülyemagyar mentalitás az ennek való bedőlés.
"150 ezerre csökkent a számuk a fogalkoztatottak száma meg nőtt közben, a versenyszférába mentek át."
Értem, hogy te ezt ismételgeted, én egy hiteles statisztikát kértem.
"A családi pótlék alanyi jogon jár és gyerekszámtól függ, tehát a 8 gyerekes munkanélküli többet kapott mint te 1 gyerekkel munka mellett."
Eut én èrtem. De azt állítottad, hogy munka mellett korábban nem volt. De igen volt és most is van.
"De van miből, munkaerőhiány van, mindeki tud dolgozni aki akar."
Újabb közkeletű kamu, kb 5-6 ágazatban van munkaerő hiány.
"Havi 8 ezer a törlesztő akkor is ha 100 millió diákhiteled van."
Havi nulla forint bevétel esetén a kétezer forint is sok.
De érdekelne, hogy hány év alatt lehetne törleszteni száz millát havi nyolcezerrel. És ki az a hülye, aki ilyen ajánlatot tesz? Ezt ugye te sem gondoltad komolyan...
"12 félévet ingyen lehet tanulni."
Tudom, szorgosan ismételgeted. Ismét javaslom, számold ki, mennyibe kerül ma az "ingyenes" oktatás. Nem mantrázni kell a propagandát, hanem megtapasztalni.
"Erről mutass hiteles statisztikát, soha nem olvastam ilyenről"
Elhiszem, a nyaloncmédia nem siet közölni. Sikeres végrehajtás nagyon kevés van, mivel nincs letiltható jövedelem mögötte.
"Magyarországon:"
Mese habbal...
"12 félév ingyenes képzést kapsz, csak tanulni kell."
Fentebb a reakcióm...
"Ha így haladunk kevesebbe, mint amennyi támogatást ad a kormány a gyerekek után: családi adókedvezmény, családi pótlék, friss házasok kedvezménye, 210 ezer ingyen pénz minden megszülető gyerekre, 2,2 millió használt lakásra, ingyen kaja, ingyen tankkönyv, 3% kamatprémium a gyereknek, ingyen diákhitel, mert nem kell visszafizetni ha gyereket vállal, stb."
Engem a tények érdekelnek, nem az idealizált helyzetre kihegyezett propaganda.
Emellett a gyerek felnevelése után hasznot termel a szülőnek is, tehát 0 támogatás mellett is megéri felnevelni, így meg a legjobb üzlet.
Ó, hogyne. Majd erre visszatérünk az első pofáraesés hullám uzán, úgy kb 8-10 év múlva, jó?
"Hogy még tovább nőjjön a termékenységi ráta, nem a szél fújta össze a 1,2-ről 1,6-ra növekedés"
Jaj nekem....nem hát. Nem a szél fújta össze, hanem egy újabb példa arra ,amikor kamu mézesmadzag technikával szipkázza be a rendszer a hülyèket.
Tudod, ott az a remek CSOK..... A világ egyik legnagyobb ätverése. Arra viszont jó volt, hogy sok hülye arra vállalt be gyereket. Te meg most áttételesen erre vagy büszke. Én nem lennék a helyedben.
"nemhogy egymillió, nyolcázezer sem"
Hiába vergődsz eze, a Fidesz elhozta a teljes fogalkoztatottságot, 780 ezer új munkahely.
"a helyi polgármester udvarán kapálgatnak, az hatalmas értékteremtés"
Itt a közparkot fejlesztik. Nagyobb értékteremtés mint a külföldi hitelből fizetett munkanélküli segélyért sorba állni aztán a sok szabadidőben lopni járni a hónap többi napján. És ahogy látod az a célja hogy kialakítsa a munka járás szokását, nem csoda hogy mennek át folyamatosan a versenyszférába.
"Jónak akarod bemutatni a közmunkät."
Mert jó is, jó ugródeszka a versenyszférához és az a célja.
"a most nyílókra mitől fog más sors várni?"
A világ változik folyamatosan, megszűnik amire már nincs szükség és megalakul amire van, nehéz felfogni?
"statisztikát kértem"
Van jópár hiteles hírforrás erről, keresgélj. Többet is olvastam.
"Eut én èrtem. De azt állítottad, hogy munka mellett korábban nem volt. De igen volt és most is van."
Ja ha kapsz 10 ezer forintot az neked egyenértékű mintha 200 ezret kapnál havonta, nagyszerű.
Akkor tőled el kellett volna venni minden támogatást, születéskor kaptál volna 10 forintot és azt oszd be.
"kb 5-6 ágazatban van munkaerő hiány"
Olyanokban is van amihez nem kell szaktudás, tehát mindenki tud dolgozni aki akar.
"Havi nulla forint bevétel esetén a kétezer forint is sok."
Aki akar tud dolgozni.
"De érdekelne, hogy hány év alatt lehetne törleszteni száz millát havi nyolcezerrel."
Senkit nem érdekel, hogy hány év mert nyugdíjkorhatár elérésekor vagy ha gyerekeket vállal az illető akkor nullázódik, ill. halálakor is tehát öröklődni sem fog. Ez is az ingyenes oktatás része.
"számold ki, mennyibe kerül ma az "ingyenes" oktatás"
12 ingyenes félév + ösztöndíj + szociális támogatás, tehát még te kapsz pénzt ha tanulsz normálisan.
"Sikeres végrehajtás nagyon kevés van"
Helyesbítés: végrehajtás nagyon kevés van, mert lazán fizethető.
"Mese habbal..."
Ja az index hozta le, hazudik, nemfüggetlen, nincsmásik.
"idealizált helyzetre kihegyezett"
Nem idealizált helyzet, hanem a középréteg helyzete. Azt kell támogatni.
"újabb példa arra ,amikor kamu mézesmadzag"
Amikor tényekre írod hogy kamu mert ellentmond a baloldali propagandából az agyadba vert hazugságoknak, akkor nincs miről beszélni. Nyisd ki a szemed és tájékozodj normális forrásokból is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!