Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért probléma az, hogy...

Miért probléma az, hogy Magyarország Budapest-központú?

Figyelt kérdés
Mindenki oda vágyik, ahol jobb az élet, az pedig a nagyvárosok. Gazdaságosabb az országnak is, ha minél inkább központosítva élnek az emberek, mert nem kell annyi közművet fenntartani. Pont az lenne az ideális, ha néhány nagyobb városban élne a lakosság többsége, mint például Norvégiában. Az nekem eléggé tetszik.

2019. febr. 3. 17:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Még anno az I.vh előtt Budapestet annak megfelelően fejlesztették, hogy egy mainál háromszor nagyobb és kétszer népesebb ország méltó, virágzó fővárosa legyen. Aztán az ország összement Budapest meg maradt ugyanakkora, ami egy kissé aránytalan helyzetet teremtett. Ausztriában is voltak/vannak hasonló gondok Béccsel.

Pozsony, Kolozsvár, Temesvár, Kassa népesebbek mint bármelyik magyar vidéki nagyváros(ill. Kassa kb. egálba van Debrecennel a legnagyobb vidéki településsel) és jól tudták ellensúlyozni a Budapest központúságot a mai Magyarországon található Debrecennel, Győrrel, Szegeddel stb. egyetemben. De ma már ezen városok ugyebár nincsenek benne a képletben.

Amúgy félre ne értsetek nem azért jöttem, hogy indokolatlanul Trianonozzak egyet. De figyelembe kell venni, hogy van egy ilyen háttere is a dolognak.

2019. febr. 3. 18:57
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

Mindenki oda vágyik, ahol jobb az élet, az pedig a nagyvárosok.

Mindenki, kiveve engem. Falusi letemre koszonom szepen, vigan elvagyok kisvarosban.

Ingyen lakasert sem koltoznek egy agyonzsufolt varosba mint Budapest.

Pont az lenne az ideális, ha néhány nagyobb városban élne a lakosság többsége, mint például Norvégiában. Az nekem eléggé tetszik.

Masnak meg nem tetszik. Te meg elmehetsz Norvegiaba, mert itt nem lesz egyhamar valami nagy valtozas...

2019. febr. 3. 19:20
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Mikor régebben falun jártam rengetegen tartottak állatot és volt veteményeskert. Most? Nem csinál semmit, mutogat pest felé és megveszi a lengyel húst a szlovák zöldséggel...
2019. febr. 3. 19:56
 14/15 mindentudó99 ***** válasza:
17%
Nem tudom honnan veszed hogy mindenki oda vágyik? Minden vágyam valami 35 m2-es panelben halgatni ahogy a szomszédban dugnak. Ez ám az élet. És gyanítom a 15m3-es kerti tavam se férne el ott ami eleve kizáró tényező.
2019. febr. 3. 20:10
 15/15 anonim ***** válasza:
A mai panelárak mellett Budán ez már főúri szórakozás.
2022. szept. 1. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!