Miért probléma az, hogy Magyarország Budapest-központú?
Még anno az I.vh előtt Budapestet annak megfelelően fejlesztették, hogy egy mainál háromszor nagyobb és kétszer népesebb ország méltó, virágzó fővárosa legyen. Aztán az ország összement Budapest meg maradt ugyanakkora, ami egy kissé aránytalan helyzetet teremtett. Ausztriában is voltak/vannak hasonló gondok Béccsel.
Pozsony, Kolozsvár, Temesvár, Kassa népesebbek mint bármelyik magyar vidéki nagyváros(ill. Kassa kb. egálba van Debrecennel a legnagyobb vidéki településsel) és jól tudták ellensúlyozni a Budapest központúságot a mai Magyarországon található Debrecennel, Győrrel, Szegeddel stb. egyetemben. De ma már ezen városok ugyebár nincsenek benne a képletben.
Amúgy félre ne értsetek nem azért jöttem, hogy indokolatlanul Trianonozzak egyet. De figyelembe kell venni, hogy van egy ilyen háttere is a dolognak.
Mindenki oda vágyik, ahol jobb az élet, az pedig a nagyvárosok.
Mindenki, kiveve engem. Falusi letemre koszonom szepen, vigan elvagyok kisvarosban.
Ingyen lakasert sem koltoznek egy agyonzsufolt varosba mint Budapest.
Pont az lenne az ideális, ha néhány nagyobb városban élne a lakosság többsége, mint például Norvégiában. Az nekem eléggé tetszik.
Masnak meg nem tetszik. Te meg elmehetsz Norvegiaba, mert itt nem lesz egyhamar valami nagy valtozas...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!