Az én példámból látszik, hogy a CSOK egy nem teljesen átgondolt termék?
Csak azt áruld már el, hogy miért ragaszkodsz Budapesthez, hogyha egyébként nem engedheted meg magadnak?!
"röhögve eladták a saját ingatlanukat és felvették a 10+10-et az árakat felnyomva, "
Nem a CSOK nyomta fel az árakat, hanem a QE eszközárbuborék.
Nem feltételezések kellenek, nézz utána a tényeknek!
„A három vagy több gyermekes új lakóingatlant építő vagy vásároló családokat érintő változások a következők:
• Az eddigi legfeljebb két gyermek helyett akár legfeljebb három gyermeket is lehet majd előre vállalni, melynek határideje 10 év lesz. (A 10 éves határidő akkor is irányadó, ha a meglévők mellé csak egy vagy két gyermeket vállalnak, de ezzel a gyermekek létszáma eléri a legalább három főt.)„
„7. Előre hány gyermeket lehet vállalni?
A 10 milliós, új lakáshoz járó összeg igénybe vételéhez 3 gyermek, egyéb esetekben legfeljebb 2 gyermek vállalható előre. Három gyermek esetében 10, kettő esetében 8, egy esetében 4 év alatt kell megszületniük a gyermekeknek.”
A már most pontosan érezhető javulás a termékenységi számban látható Nézd meg a KSH adatát, (Teljes termékenységi arányszámot kell megkeresned az első oszlopban) és ott tökéletesen látszik hogyan csökkent le a rendszerváltáskori 1,89-es érték 2001-re már 1,31-re, ami tovább csökkent 2010-re 1,25-re. Majd azt is láthatod, hogy a 2011_es mélypont óta folyamatosan növekszik és 2017-ben már 1,49 volt.
Miben is írtam hülyeséget? Cáfold meg a mit leírtam! De előre szólok, az nem cáfolat, hogy "hülyeséget ír".
Lemaradt a KSH oldal linkje:
persze,hogy nem átgondolt.
ha valós szándék lenne mögötte,akkor a fizetések lennének lassan de biztosan felzárkóztatva és az ebből fakadó lét és egzisztenciális biztonság adna egy olyan alapot,hogy az égből is kisgyerekek potyognának.
nem pedig az ilyen jól hangzó reklám intézkedések,amik mögött nincsen valós szándék.
ha ennyire nem fizetik meg ezt a "specializációt" akkor miért is erőlteted a budapestet?
ráadásul totális pénzügyi analfabéta vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!