Ha az emberek annyira utálnák a Fideszt akkor miért nyert a választásokon?
Sok neve van ennek a fajta rendszernek. Van aki autokráciának nevezi, van aki illiberális demokráciának, én a kvázi-diktatúra kifejezést szoktam használni. Vannak a Fideszen kívüli pártok, csak éppen lebírságolják a gatyájukat is, megbüntetik az aktivistáikat, stb. Van ellenzéki sajtó, csak éppen különadót kell fizetniük, miközben a fideszes sajtó meg milliárdokat kap az adónkból. Fideszesek ülnek az ellenzéki pártokban is, és belülről is szétzilálják a munkájukat.
Nincsen pénz, nincsenek emberek, nincsen kommunikáció egymással és nincsen kommunikáció a néppel. Ilyen körülmények között dolgozik a magyar "ellenzék". ELMÉLETILEG van ellenzék, GYAKORLATILAG nincsen. Nem "gyenge", hanem NEM LÉTEZIK mint politikai erő. Nincsen semmilyen hatalmuk, nincsen szervezettségük, nincsen pénzük, nincsen semmijük, ami egy politikai erőt megkülönböztet 15 random embertől a kocsmában.
Olyan, mint egy megdöntött pályán focizni. Szépen döntik, döntik, döntik, és egy bizonyos szög fölött teljesen lehetetlenné válik az egyik csapatnak gólt rúgni.
"Sajnos ilyen ellenzékkel nem lehet rendszert váltan"
Már nem írom le újra, csak bemásolom egy korábbi kérdéshez írt válaszomat:
"A "nincs jobb" a modern kvázi-diktatúrák propagandája a hatalom megtartására. Egyszer beszélgettem egy fórumon egy orosz csávóval, és szinte szóról szóra a Fidesz propagandáját mondta vissza, csak helyettesítsd be Putyint és az orosz ellenzéket. Ez egy tervezett kampány annak érdekében, hogy nagyon sokszori ismétléssel alapvetéssé tegye mindenki fejében, hogy "nincs jobb", és ők ebből profitálnak aztán politikailag és pénzügyileg."
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__97..
"Egyes pártok azon igyekszenek hogy tisztára mossák magukat"
Hehe :D
Milyen igaz, a Momentum mossa magát tisztára, ne is a Fidesz. Mert azok a mocskosak, akik semmit nem csináltak, nem azok, akik ezer milliárdokat loptak... Aki szerint az ellenzék mocskosságával van a baj, az egyszerűen értelmi fogyatékos.
"míg mások színházat és paródiát csinálnak az amúgyis szégyenteljes magyar politikából!"
Ha olyan a rendszer, hogy csakis a Fidesz tud nyerni, akkor az ellenzék feladata az, hogy erre felhívja a figyelmet. Ha megdöntött pályán kell fociznod, akkor az a feladatod, hogy felhívd a figyelmet arra, hogy meg van döntve a pálya, nem az, hogy csakazértis próbálj gólt rúgni egy olyan helyzetben, ahol fizikailag lehetetlen gólt rúgni. A kvázi-diktatúrák egyetlen támadási pontja az, hogy az emberek felismerik hogy kvázi-diktatúra van. Nem az, hogy úgy teszel mintha egy egészséges demokráciában élnél, akkor még száz év múlva is Fidesz lesz.
"Szerintem az emberek többsége nem vehető meg káromkodásoktól hangos beszédekkel."
Szerintem se, én a kötelet próbálom szorgalmazni. De vannak, akik szerint ezek a módszerek is működhetnek. Fiatalság, optimizmus. Nem tudok annyira haragudni rájuk.
Azt írtam, hogy "nagy ellenzéki pártok", ami történesen nagyon is megállja a helyét, tekintve, hogy a több, mint száz ellenzéki pártok közül ők a legnagyobb támogatottságúak.
Én tudom, hogy nektek az a többpárt rendszer, hogy benn ül a nagyvezír meg a bólogató kutyái, és a 2/3-ra hivatkozva megszavaznak bármit (akkor is, ha épp nincs 2/3-uk). A többpárt rendszer nem ez, hanem az, amikor a parlamentben ott ül az egymástól kisebb-nagyobb mértékben eltérő ideológiával rendelkező pártocska, és a választott képviselők révén képviselik az egyes népcsoportok akaratát.
Jó, értem. Csak a Fidesz esetén miért nem merül fel az, hogy tisztára kéne mosniuk magukat? Ők a legmocskosabb párt, ők a kormánypárt, de az MSZP az aki jól mossa magát tisztára! Ez csak engem idegesít? Mindenki mosakodjon ám, kivéve az, aki a legmocskosabb, és akinek a mocska a legnagyobb hatással van mindenre! De rajtuk kívül mindenki!
Engem ez mindig felhúz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!