Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért most van mindenki...

Miért most van mindenki felháborodva a rabszolgatörvényen, amikor a legtöbb multi az önkényes túlóráztatást már évtizedek óta alkalmazza?

Figyelt kérdés
Arra szeretnék választ kapni, hogy miért pont most van mindenki odáig, amikor lehetőség van plusz pénzt keresni törvényes keretek között? Ráadásul sok multi cég úgy túlóráztat (eddig legalábbis), hogy elvárja azt, ha nem egyezel bele kirúgással fenyeget és sok esetben ki sem fizeti azt, ami jogosan megillet téged! Szóval mire ez a nagy balhé?

2019. jan. 31. 14:04
1 2
 11/15 Alex Fly ***** válasza:
75%

@8: ekkora bullshitet már égen olvastam.

Persze, az elmúlt rendszer... ami óta már három évtized eltelt. Valami nagyon el lett qrva, ha 30 év alatt nem változott semmi...

Ja és a "magyar melósnak" nem az a célja, hogy kihajtsa a belét és ezért valamivel több alamizsnát lökjenek neki. Inkább hogy normális munkáért normális bért kapjon és ne kelljen ahhoz állandóan túlóráznia, hogy legalább a létminimumot kézhez kapja. És emellett az is, hogy emberszámba vegyék -és persze ne legyen teljesen kiszolgáltatva a tőkésnek mind jogilag, mind gazdaságilag. És még sorolhatnám....

2019. jan. 31. 19:55
 12/15 anonim ***** válasza:
Igen. Nagyon ellett!
2019. jan. 31. 20:58
 13/15 anonim ***** válasza:

30 éve született újjá ez az ország. Nem 32 évvel ezelőtt történt egy hirtelen lejátszódó lejtmenet, mint amilyen volt pl. a 2008-as válság. Ezt ne így értsd. Ez a bullshit, hogy 30 év alatt be kellett volna hozni azt a hátrányt, amit elszenvedtünk. Hogy? Emberek milliárdjai nem tudják behozni azt a hátrányt, amivel születnek, de egy országnak 30 év alatt tényleg föl kéne venni a lépést Ausztriával, Németországgal, akik egyébként ugyanúgy lerágták a húsunkat is, és mindenből jól jöttek ki, mindenből, pedig a legtrógerebb banda Európában!

Milyen alamizsna? Milyen létminimum? Ne drámázz! Máskor meg megy a sírás (és az joggal!), hogy a gyári munkás többet kereshet egy tanárnál! Egy gyári melós fizetése túlóra nélkül még a létminimum alatt van ezek szerint? Tehát csoda, hogy élünk? Túlórában koldulunk, nem? Nekem ne nyekeregjen senki sem helyettem, nem tudom befogadni ezt a pesti habitust! Majd megteszem én, ha akarom, de rohadt mód idegesít, ha más beszél a helyemben! Az Audinál annyival emelkedtek a bérek, amennyi volt a bérem 10 évvel ezelőtt! Az a létminimum, ill. az alatti, mert akkor azért túlóráztam, hogy túléljek.

...bullshit!!!

2019. jan. 31. 21:38
 14/15 anonim ***** válasza:
Én csak januárban 52órát túlóráztam.
2019. febr. 2. 16:01
 15/15 Alex Fly ***** válasza:
53%

@13: hol élsz? 30 éve az ország nem újjászületettb hanem leromboltákb hogy majd valamikor újjáépítsék. Csak éppen azóta gyakorlatilag nem sok minden történt; meg sem közelítjük a rendszerváltás előtti szintet. Ausztria? Németország? Messze előttünk járnak, jóval messzebb, mint előtte. És nem ezeket kellene mindig példának hozni; hanem mondjuk Szlovéniát vagy a balti államokat, akik ugyanakkor indultak, mimt Magyarország -és ugyanonnan vagy mélyebbről; most viszont közelebb vannak az általad említett országokhoz, mint hozzánk. De szerinted nálunk minden jól megy... Arról meg már nem is beszélve, hogy Szlovákia, Románia, akiken évtizedekig csak röhögött az egész ország, úgy húztak el mellettünk, hogy öröm nézni.

És hogy mi az alamizsna? Mondjuk azb hogy egy európai munkás alapesetben egy hét alatt többet keres, mint nálunk ugyanaz a melós egy hónap alatt, 3-r műszakban, túlórával. Ja hogy az Audiban most emeltek? Vanb aki egy hónapig összesen kap annyitb mint náluk az emelés mértéke. És az Audin belül.még mindig Európa legalacsonyabb jövedelméről beszélünk -ami Magyarországon még mindig igen magasnak számít.

Ha valaki ezt nem látja viszont tagadja -na az az igazi bullshit...

2019. febr. 2. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.