Ti ezt hogy látjátok?
Figyelt kérdés
Attól még hogy alanyi jogon jár, felvételi rendszer meg a követelmények teljesítése nyilván alapfeltétel. bizniszre, miközben alig vonnak el tőle adót.) Ebben a gazdasági rendben csak a vagyonból lehet még nagyobb vagyont csinálni, munkával nem!! Ehhez pedig tovább és tovább asszisztál a kormány. A felsőoktatás fizetőssé tétele által is az erős középosztály termelheti újra magát, az egyetem ugyanis lassacskán az ő monopóliumuk lesz. Akár a Horthy-rendszerben. Akik pedig vidéki szegények, és nem látnak tisztán azoknak meg ott a migráns-soros-eusátán propaganda, hiszen harapnak rá. Így lehet egyszerre a tehetőseket kiszolgálni akik bár tudatos értelmes választók zömében, és populistának is lenni. Zseniális megoldás... A vidéki kis értelmiségiek vagy egyszerű munkát végzők akik bár szintén értelmesek, semmilyen felemelkedési lehetőséget nem kapnak. Lehetnek akármilyen jó képességüek vagy diplomások, nem jutnak hozzá a javakhoz. Miközben a vagyonosokat állami támogatással újratermelik, addig a többit szintén állami eszközökkel kirekesztik a gazdaságból. A vidékiek a szegénységből elköltözni nem tudnak, mert az ottani ingatlan egy fityinget sem ér, hiába lenne máshol jó munka, a pesti vagy a nagyobb jól működő nagyvárosokban a lakbért meg lassan 3 fizetésből sem lehet kifizetni. Marad a röghözkötés. De legalább a vagyonosak még vagyonosabbak lesznek, hiszen ez a cél. Közben pedig akinek nincs semmije, az jól tudjuk “annyit is ér”.2019. jan. 28. 11:22
1/9 anonim válasza:
Azt azért ne állítsuk, hogy csak a képzetlenek dőlnek be a propagandának. Ismerek nem egy diplomás embert, aki habzó szájjal Sorosozott a választások előtt.
2/9 A kérdező kommentje:
Az eleje nem kell oda, ott kezdődik, hogy “Ebben...”
2019. jan. 28. 11:27
3/9 anonim válasza:
Amiket meg leírtál úgyse fogják sokan megérteni, rossz helyen kopogtatsz.
Én is futottam már sok kört azzal, amit írsz még, hogy a szegényebb részből nem tudnak elköltözni. Én is írtam, hogy hiába próbálják eladni a házat, akkor se tudnak elköltözni, mindig találtak rá valami kifogást, hogy beállítsák csak hisztizésnek és azzal jöjjenek, hogy csak azért szegények, mert nem is akarnak ellene tennit semmit. Ezeknek hiába magyarázod, nem fogják bemagyarázni, bármit írsz mindig azt mondják, hogy olyan helyre kell menni, ahol van munka.
Ha nem azt, akkor meg csak annyit nyögnek be, hogy keresnek Nyugat-Magyarországon munkaerőt szállással, de belemenni kibeszélni miért átverés ez is nem hajlandóak belemenni.
5/9 anonim válasza:
Rájöttél, hogy ez a kapitalizmus, megannyi országban így működik 😁
6/9 A kérdező kommentje:
Nem teljesen. Itt a kormányzat és a politila elsődleges programja egy zárt körű erős középosztály fenntartása. Mind az adózási szabályok, mind a kialakított és mesterségesen fenntartott gazdasági rend ezt szolgálja. Az alsóbb rétegek hermetikus elszigetelését a felsőtő rétegtől mind szellemileg mind anyagilag. Ha csúnyán akarnék fogalmazni, kasztrendszereket épít ki a politika ezáltal. Ez több annál, mintha csak szabad utat adna a tőkének
2019. jan. 28. 12:25
7/9 A kérdező kommentje:
*felső
2019. jan. 28. 12:26
8/9 anonim válasza:
Látszik, hogy nincs nagy élettapasztalatod. Németországban, Belgiumban, Franciaországban ugyanez meg, annyi, hogy ott a " kisemberek" jobb színvonalon élnek, de hát tudjuk, hogy miért van így, óriási hátrányból indultunk
9/9 A kérdező kommentje:
Nem mondtam hogy máshol nem így van. De azért itt elképesztő különbségek vannak, egyes rétegek között amik egyre csak kiéleződnek.
2019. jan. 28. 13:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!