Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem kártalanították a...

Miért nem kártalanították a kommunisták által megkárosított embereket?

Figyelt kérdés

Saját példa: anyai ágon köznemesek a felmenőim. Több kúriát ( nagy méretű ház, de nem kastély ), nagy birtokokat vettek el.

Apai ágon "kulák" parasztok a felmenőim, kb 15 hektár ( nincs 30 hold ) földdel rendelkeztek, akiket szintén megkárosítottak. A rendszerváltáskor a család kapott összesen 2,3 hektár földet kártalanításként. A 2 családból összesen több mint 100 hektárt vettek el, ingatlanokat, ingóságokat, és semmit nem kaptak vissza.

Miért nem kártalanították az érintetteket?

2019. jan. 23. 18:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
49%
Akiket a kommunisták megkárosítottak, nagyrészt már nem is éltek.
2019. jan. 23. 20:24
 12/14 anonim ***** válasza:
8%
Kinek/kiknek a pénzére, vagyonára fájna a fogad, kinek a pénzéböl kellene téged kártalanitani????? Akik jelenleg dolgoznak, termelnek, azoktol várod? Dolgozzanak sokat, de dögöljenek éhen csak te kapj kárpotlást???? Ha már ilyent kérdeztél, kérem itt válaszolj erre is!!!!!!!!
2019. jan. 23. 20:35
 13/14 A kérdező kommentje:

12# a családom jussa, az én jussom is. Ennyi erővel ne lehessen örökölni, szálljon minden az államra. Ja hogy az a vagyon a szüleidé és a te örökséged? Na ez meg az én nagy- és dédszüleimé, az én örökségem.

Kárpótoljon az állam. Az az állam, ami úgy döntött hogy elveszi.

A kárpótlási jegyek pedig semmit nem értek. Ezt aki kapott tudja. Aki nem kapott, abban a hitben van, hogy "volt kártalanítás, nem jogosak ezek a felvetések".

2019. jan. 23. 22:56
 14/14 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem meg ne azon bánkódj, hogy milye volt a nagyszüleidnek, inkább építsd fel a saját életed.
2019. jan. 24. 06:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!