Miért nem kártalanították a kommunisták által megkárosított embereket?
Saját példa: anyai ágon köznemesek a felmenőim. Több kúriát ( nagy méretű ház, de nem kastély ), nagy birtokokat vettek el.
Apai ágon "kulák" parasztok a felmenőim, kb 15 hektár ( nincs 30 hold ) földdel rendelkeztek, akiket szintén megkárosítottak. A rendszerváltáskor a család kapott összesen 2,3 hektár földet kártalanításként. A 2 családból összesen több mint 100 hektárt vettek el, ingatlanokat, ingóságokat, és semmit nem kaptak vissza.
Miért nem kártalanították az érintetteket?
12# a családom jussa, az én jussom is. Ennyi erővel ne lehessen örökölni, szálljon minden az államra. Ja hogy az a vagyon a szüleidé és a te örökséged? Na ez meg az én nagy- és dédszüleimé, az én örökségem.
Kárpótoljon az állam. Az az állam, ami úgy döntött hogy elveszi.
A kárpótlási jegyek pedig semmit nem értek. Ezt aki kapott tudja. Aki nem kapott, abban a hitben van, hogy "volt kártalanítás, nem jogosak ezek a felvetések".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!