Ma lennének a választások te kire szavaznál?
- LMP? Ott most ki van egyáltalán? Már Szél is kilépett.
- DK? Na neeeee.
- PM? Most jövök rá, hogy voltaképp róluk kb nem tudok semmit... Szal, nem.
- Jobbik? Az a hajó elment. Nem
- MSZP? Lol. Thx but no thx. (Botkában láttam volna fantáziát, de ez a katyvasz még neki is sok volt. Plusz nagyon nem jött be ez a "fizessenek a gazdagok" duma, mert egyből mindenki gazdag lett volna (papíron) akinek van rendes adózó jövedelme.)
- Momentum? Nekem nagyon szimpik voltak az elején, alá is írtam a népszavazási kezdeményezést. De aztán sokat változtak, és nem előnyükre. Továbbra is tartom, hogy szeretném őket a parlamentben tudni - már csak azért is, hogy lássam, mit kezdenek a helyzettel - de még nem kormányon.
Marad a Fidesz, ergo agymosott Fidesz-birka vagyok nyilván.
A jobbik pálfordulása, az össze ellenzéki összeborulás és a függetlenek performansza után inkább a fideszre.
Mondhatnám a MKKP-t is de az olyan, mintha a fideszre szavaznék, akkor meg inkább közvetlenül rájuk.
"az kb ugyanaz mintha a fideszre szavaznál,vagy nem szavaznál egyáltalán utolsó."
Talán az ellenzéknek ezen a hozzáálláson is változtatni kellene.
Ha már valami gáz lenne, akkor az, ha azért szavaznék a Fideszre, mert nincs más alternatíva.
Mert ennyire megalkuvó nem vagyok illetve ha már Fidesz szavazó lennék, akkor legalább felvállalnám, mint itt az a vagy két fideszes, a fejenként 4 másik felhasználónevével.
Ha lenne egy együttműködő ellenzéki nagykoalíció (mert miért is ne, a FIDESZ-KDNP is egy koalíció) akkor már értelmes választás lenne. Már 2018-as a választások előtt is ez kellett volna tenniük a siker érdekében. Sokak szerint nem működhet együtt egy jobb, egy bal és egy közép felé helyezkedő zöld párt, de szerintem csak koalíción belüli demokrácia kérdése, hogy miről hogy döntenek és legalább egyik párt sem kerekedhetne a többi fölé úgy, mint most a Fidesz (gyakorlatilag már egypártrendszer van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!