Szerintetek Magyarország Nyugati vagy Keleti ország?
Kultúrában, életszínvonalban, mentalitásban, stb.
Érdekes elgondokozni ezen a kérdésen, mert valahogy egyik sem vagyunk, és mégis mindkettő egyszerre, és ezek mellett mégis valahogy egyedi.
Furcsán nézünk a jogaikért tüntető Nyugat-Európaiakra, de a We Love Russia videókban is a fura oroszokra.
Nem akarunk melegházasságot, de arra sincs ingerenciánk, hogy az utcákon melegeket verjünk.
Nem vagyunk PETÁ-s állatjogvédők, de nem is kínzunk poénból állatokat.
A Kádár-rendszerben mi voltunk a legnyugatiasabb keleti ország, most az EU-ban mi vagyunk a legkeletiesebb nyugati ország.
Egyedi vallásunk a görög katolikus, ami a római katolicizmus és a keleti ortodoxia keveréke.
Ha kinézünk az utcára, lerobbantabb a környezet, mint Ausztriában, de nem annyira, mint Oroszországban.
Második világbeli ország, a volt szovjet országokhoz hasonló életszínvonalban és értékrendben is. Különbözik mind nyugattól és mind kelettől, a klasszikus értelemben.
A gazdasága inkább keleti, Oroszország, Kína gazdaságára hasonlít, és az életszínvonal is. Az értékrend tekinthető nyugatinak, azzal a különbséggel, hogy tőke hiányában nem jóléti kapitalizmus van, hanem munkaalapú/vad/korrupt kapitalizmus.
1. Politikai téren: Közép-Ázsiai (kb. Kazahsztán) ami a demokrácia fejlettségét és a jogállamiságot illeti.
2. Földrajzilag: Közép-Európai
3. Életszínvonalban: Kelet-Európai.
4. Vágyakban: Nyugat-Európai.
Én mindig úgy képzeltem el, hogy nyugati országnak számítanak azok az országok, akik anno nem voltak a keleti blokk részei. Keleti országnak számomra a volt szovjet tagköztársaságok számítanak. Talán a Balkán nem Eu-s részeit is ide sorolnám. Azok az országok, akik a keleti blokkba tartoztak, de jelenleg az eu részei, nos tényleg a hibrid a legjobb szó. Kicsit identitászavarosak. Nekem úgy tűnik, hogy történelmi okok miatt keletinek titulált országok, akik minden erejükkel próbálják ezt a címkét levetni magukról.
Egyébként nyugaton mindig keletiek maradunk, keleten meg nyugatinak, azaz "európainak" fogunk számítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!