Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha Orbán Viktortól kapnál...

Ha Orbán Viktortól kapnál valamilyen kitüntetėst (munka, ėlet, feltalálás stb miatt) mit mondanál neki?

Figyelt kérdés
Elsősorban olyanoktól kėrdezem akik gyűlölik őt de ott lehetősėgük lenne pár szót váltani vele. Jópofiznál? Mit tennėl?
2019. jan. 16. 06:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Elfogadnám a pénzt, de kezet nem fognék vele, és a sajtónak nyilatkoznék, hogy szükségem van a pénzre, de mennyire szégyellem, hogy tőle kellett átvennem.

Közvetlenül nem mondanék neki semmit, mert nincs értelme beszélni hozzá.

2019. jan. 16. 09:50
 12/15 anonim ***** válasza:
Visszaadnám, és használja egészséggel.
2019. jan. 16. 11:14
 13/15 anonim ***** válasza:

Alapvetően zagyva a kérdés mögötti feltételezés. A kitüntetésre felterjesztést többnyire szakmai testületek végzik, de persze időnként van mellette politikai meggondolás is. Ezért mondják sokan, hogy a kitüntetést az kapja, akinek adják. Magyarán rendkívüli mértékű a szubjektivitás és ritkán áll arányban a tényleges teljesítménnyel. Sokszor azért kapja XY, hogy a többieket hergeljék ezzel. Csak hát persze az ember gyarló teremtmény és többnyire hiú, meg a pénz is jól jön, szóval átveszi. Aki meg azt hiszi, hogy tüntet azzal, hogy nem veszi át, az is hiú és ezzel tartja magát másoknál különbnek.

Én soha, semmi kitüntetést nem kaptam, mindent magamnak kellett kikaparnom, de nem sajnálom azt az energiát sem, amit mások előre jutásának érdekében tettem meg (akik aztán mindezt áskálódással viszonoztak). Mindennek egyetlen hatalmas előnye van: soha nem kellett hálát éreznem mások irányában. Mert a "kötelező" hála érzése sok emberben feloldhatatlan feszültséget gerjeszt (lásd az említett személyt).

2019. jan. 16. 11:26
 14/15 anonim ***** válasza:
Tartsa meg, dugja fel, én aztán a közelébe nem megyek, ennyire nem vagyok mazochista. A díjjal járó esetleges pénzjutalomra sem tartanék igényt, nem fedezné azt az összeget, amit az évek során elloptak.
2019. jan. 16. 18:36
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem vagyok egy erőszakos típus, de ha ott állna előttem egész biztos lekevernék neki egy hatalmasat.
2019. jan. 16. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!