Itt tart az ország? 1nap nyugdíj késés apokalipszis?
Igen itt tart az ország.
Pedig bizony ennyire ki van centizve a pénzük, hogy napról-napra kénytelenek élni.
Nem kellene azt hazudni éjjel-nappal, hogy mekkora jólét van.
A valóság ez.
Tegnap (11-én) este 6-kor a számlákon volt a nyugdíj.
Mindenkinek van kártyája, ma 12-én a nyugdíj tényleges napján felveheti.
Ha csúszik a nyugdíj, az objektív probléma is lehet sokaknak.
Egyrészt ahogy már mondták előttem, az előző havi nyugdíjukat előbb kapták meg, így most egy hosszabb távon kellett megélniük belőle.
Másrészt viszont rengeteg nyugdíjasnak aszerint van szerződése, pl.: egy egyszerű Auchan "hitel"kártyához, hogy annak terheléseit a nyugdíj érkeztével vonják le. Ha nincs pénz a számlán, a levétel meghiúsul és jönnek a büntetőkamatok. De ez csak egy példa volt, minden olyan fizetési műveletre igaz ez, ami a nyugdíjkifizetés időpontjára van időzítve.
Nem lehet azt csinálni, hogy a lakás egyik végén gondolkodás nélkül elvágunk egy drótot, mert a túlsó részen meg leszakad tőle a mennyezet.
Mi mindketten kisnyugdíjasok vagyunk,(kettőnknek 150ezer) pont ezért NEM VETTÜK FEL december 3-án a nyugdíjat, hogy január elején is legyen miből élni. Nem is értem ez a korai nyugdíj mire jó? Akinek magas a nyugdíja, annak tartaléka is van, nem a nyugdíjra vár a karácsony miatt. Akinek meg kicsi és nem gondolkozik, annak mindenképpen húzós ha elkölti 10 nappal korábban.
Sajnos ez úgy van mint a devizahiteleknél volt. Nem lehet az embereket megvédeni önmaguktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!