A kormány 3 milliárd forintért megvásárolta Munkácsy Mihály Golgota című festményét. Szerintetek ez megéri?
Mármint mi nem?
Én nem tudom, pont ezért kérdezem...
Anyagilag meg tény, hogy nem éri meg, hiszen, ha csak ezt az egy festményt kiállítanák és csak ezért 4000 forintot kérnének, akkor is 750 000 embernek kéne fizetnie a megnézéséért, hogy vissza jöjjön az ára.
De amúgy akkor sem jönne, mert nem számoltuk a terembérlést, stb.
De gondolom ez művészet, tehát nem így kell hozzáállni, de akkor is van e ez a festmény ez a kategória?
Ha pl. más hasonló kultúrális értékkel rendelkező müvekhez hasonlítjuk, azok érnek e ennyi pénzt?
Nem éri meg.
A sznobok által nevetségesen túlárazott műtárgyakkal meg nem tudok mit kezdeni.
A művészetnek addig van értelme,amíg nem a pénzről szól.
Állami pénzből viszont kifejezetten káros.
Aki műkincseket akar,meg műrajongó vegyen a saját pénzén műalkotásokat,erről ez a véleményem.
Szép festmény, de mindenki max egyszer-kétszer nézi meg. 3 milliárdot meg tuti nem ér.
Úgy is nézhetem, hogy nekem ez egy ezresembe kerül, amire azt mondom, ám legyen, de akkor ingyen akarok a múzeumba menni legalább egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!