A magyaroknak mi baja van a jóléttel? Miért szavaznak meg olyat, aki nyíltan megmondta, hogy nem akar jólétet, inkább építsük fel azt, ami Törökországba meg Kínában van?
11es
Nem Szegedre, Veszprémre, Pécsre és a többi nagyobb városra gondolnak vidék alatt, hanem szerintem a 10-20 ezer főnél kisebb településekre, ahol tényleg ilyenek az emberek. Kivétel ez alól a budapesti agglomeráció, ahova a pestiek kiköltöztek.
#11 márpedig nem én találtam ezt ki,hallottam ahogy ezt mondták.
Ráadásul nem is idősek,hanem 20-on évesek,szóval az én generációm..Tüntetés volt a téma,azon szörnyülködtek,hogy "Ezeknek holnap nem kell dolgozni,hogy itt tüntetgetnek?!"
Ja,valóban nem lesz itt változás ha ilyenek az emberek.
"a nép 2/3-a jólétet akar, ezért szavazott a Fideszre."
A nép alig 1/3-a, a választók kb fele szavazott a fideszre, és ez eredményezett a választási rendszerben 2/3-ot. Nem baj, ha nem érted, a te hibád csak annyi, hogy nem gondolkodsz.
Ki mondta, hogy nem akar jó létet? Orbán azt mondta, hogy munkaalapú társadalmat akar, amikor átvette a kormányt hatalmas (rekord) munkanélküliség volt. Mindenki dolgozni akart, ezért monta, hogy munkaalapú társadalmat akar létrehozni. Sikerült neki
Szándékosan félremagyarázzák ezeket a mondatokat
,,amikor átvette a kormányt hatalmas (rekord) munkanélküliség volt"
Amit úgy oldott meg, hogy a statisztikákban trükközött. Az alapfokú kompetencia tanfolyam is azért kellett, mert azokat már nem munkanélkülinek írták be.
Nem a jóléttel van bajuk, máshol kel keresni a baj forrását. A jelenség az USA-ban is megvan a republikánusok és demokraták között.
A demokraták szociálisan sokkal érzékenyebb programmal rendelkeztek, míg a republikánusok sokkal inkább a gazdasági elit támogatását élvezték, és azok érdekeit képviselték. Mégis a republikánusok nyertek sokkal többször.
Egyszerűen arról szól a játék, hogy két-három témát fenn kell tartani, amit bizonyos csoportok fontosnak tartanak szegénységük ellenére is. Ilyen pl. a kereszténység.
Persze a cégek sokkal jobban is tudnak adakozni, mint a szegény emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!