Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem akarok nyugdíjjárulékot...

Nem akarok nyugdíjjárulékot fizetni, hogy lehetne ezt megoldani?

Figyelt kérdés
Szerintem jóval jobban járnék, ha azt a 10%-ot inkább félreraknám nyugdíjas éveimre, minthogy befizetem. Nekem ez egy lenyúlásnak tűnik, mit tehetek ez ellen?

2019. jan. 3. 20:44
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

"Ez a legjobb befektetésed..."

Remélem, hogy lesz ennél jobb is, mert ha nem akkor elég pocsék életnek nézek elébe.

"10%? Alaposan leegyszerűsítve, a nyugdíj most kb 60-70%, tehát 7 év járulék csak egy év nyugdíjra elég. Ha figyelembe vesszük, hogy általában fiatalon rosszul keresel, de a nyugdíj az utolsó időszak 60-70%-a, akkor nagyjából 10-15 év járulékfizetés egy év nyugdíjra elegendő... És összesen nem dolgozol többet 50 évnél. Mihelyt megéltél 4 nyugdíjas évet, már egálban vagy."

Nem vagyok kibékülve ezzel a 4évvel, szerintem naggyából 6 év lenne pontosabb. Emellett, honnan tudjam, hogy lesz még nyugdíj egyáltalán amikor öreg leszek?

2019. jan. 3. 22:34
 12/19 A kérdező kommentje:
Igazság szerint, már elve az, hogy kötelező, az már ellenszenvessé teszi az egészet nekem.
2019. jan. 3. 22:36
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez szimpatikus, én is így voltam fiatal koromban. Tanulmányi szerződést is bontottam, mert nem bírtam elviselni a tudatot, hogy le vagyok kötve. Természetesen ott maradtam.

Ma már eszméletlenül ostobának tartom fiatalkori rögeszméimet. Mármint, amin változtattam közben. Amin nem tudtam, azt követendőnek tartom. :D

2019. jan. 3. 22:43
 14/19 anonim ***** válasza:
Én ilyen idős koromban megdöntöttem a kormányt ha valami nem tetszett, nem itt írtam ki kérdést. Nyámnyila pávák!
2019. jan. 3. 23:44
 15/19 anonim ***** válasza:
Strici, verőlegény, vasazó, bodzaszedő, rezező, öregező, aranyozó, gyilkos, díler, herbálfőző szakmákban meg tudod tenni és OKJ-s képzés sem kell. Sajnos más szakmákkal le tud nyúlni a csuti teknővájó.
2019. jan. 4. 01:24
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Az a NAV-ot nem érdekli, hogy 3 terepjárót vettél, és arany Jézus szobor áll az udvarodon, a medence meletti kőoroszlánok között, mindezt a szociális segélyből összespórolva, de ha egy konnektort felraksz valakinek 500ft-ért arra lecsap a törvény szigora
2019. jan. 4. 01:28
 17/19 anonim ***** válasza:
50%

"10%? Alaposan leegyszerűsítve, a nyugdíj most kb 60-70%, tehát 7 év járulék csak egy év nyugdíjra elég. Ha figyelembe vesszük, hogy általában fiatalon rosszul keresel, de a nyugdíj az utolsó időszak 60-70%-a, akkor nagyjából 10-15 év járulékfizetés egy év nyugdíjra elegendő... És összesen nem dolgozol többet 50 évnél. Mihelyt megéltél 4 nyugdíjas évet, már egálban vagy."

Akkor számoljunk... Dolgozok 20 éves korom óta, már eddig is befizettem pár milliót (amiből egy részt le is nyúltak a manyup einstand során) és még fogok is fizetni egy csomót. Mire odajutok, lesz 70 év a korhatár. Addigra kb. 25 milliót fogok befizetni. Legyünk reálisak, férfiként onnantól max 10-12 évem van hátra nyugdíjasként (egyik nagyszülőm sem érte meg a 85-öt). Ha leosztjuk, akkor járna nekem a 12 évre 175 ezer havonta. Ehelyett max 100-120-at fogok kapni, ha egyáltalán lesz még állami nyugdíj és nem mondják majd azt, hogy nyasgem.

Szóval ha lehetne, én sem kérnék az államiból, hanem gyűjteném magamnak azt a 10%-ot és akkor nem 25 millió, hanem 35 millió lenne a vége és nem 70, hanem 60 évesen nyugdíjba jönnék.

2019. jan. 4. 09:27
 18/19 anonim ***** válasza:

Akkor számoljunk jobban.

"Ehelyett max 100-120-at fogok kapni"

Ez egyelőre rémhírterjesztés kategória, nem?

Mint írtam, most 60-70% a nyugdíj.

De ha biztosan tudod... Cselekedj belátásod szerint. A maja naptár... meg a többiek.

Dehogy nyúlták le. Visszavették a jogodat, hogy eldöntsed, hogy milyen konstrukcióban használod fel.

2019. jan. 4. 10:11
 19/19 anonim ***** válasza:
Sajnos sehogy. Nem az a gond, hogy kötelező járulékokat fizetnünk, hanem az, hogy sz'rt sem látunk viszont a lenyúlt pénzből. A párnahuzatban jobb helyen lenne.
2019. jan. 4. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!