Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kb mennyi magyar illetve...

Kb mennyi magyar illetve magyar állampolgár vándorolt ki 2008-10től napjainkig?

Figyelt kérdés

Számon vannak tartva ők hol vannak? Illetve a családjuk?

Na igazából Magyarország demográfiai problémája miatt gondolkoztam el ezen. A ki vándoroltak kint szaporodtak, ha ők haza jönnének az elég nagy létszám lenne. Persze az is igaz hogy az ott ki alakított életet nem adják fel hogy itthon szenvedjenek...

2018. dec. 28. 12:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Azok, akik meg voltak annyira tehetségesek és akaratosak és életképesek, hogy kimentek és meg tudnak élni külföldön..."

Nem tudom, szerintem sokkal többen mentek ki kényszerből. Tudtommal a svájci frank hitelek bedőlése kényszerített sokakat külföldre, mivel itthoni fizetésből nem bírták törleszteni az óriási mértékben megnövekedett hitelt. Sokan lennének, akik szívesebben élnének Magyarországon, ha tehetnék.

" rosszabb egészségügy miatt, vagy a kevesebb fizetés miatt? Vagy a drágább lakhatás miatt?"

Rosszabb egészségügy? Melyik országhoz képest? Az angliai magyarok nagy része inkább itthon kezeltetné magát, ha tehetné. Az angol egészségügy katasztrófa a magyarhoz képest.

Drágább lakhatás? Hát nem tudom, pont nemrég olvastam egy kérdést itt a gyakorin (csak nem találom, nem tudom linkelni), ahol az illetőt a munkahelye küldte ki külföldre, de hazavágyik, mert nem tetszik neki kint, annak ellenére, hogy beszéli a nyelvet. Honvágya is van, és anyagilag sem éri meg neki, mert amíg itthon volt, több maradt a zsebében az itteni fizetésből. Egyébként Magyarországtól nyugatra megnézném, melyik országban tudnál venni saját lakást/házat. Magyarországon ez nem olyan nehéz, ha normális munkahelyed van (nyilván úgy értem, hogy évek alatt összegyűjtve a pénzt).

Egyébként én is kivándoroltam, pedig én sosem akartam igazán elhagyni Magyarországot, de a szerelem közbeszólt :) Szívesen visszajönnék Magyarországra a családommal, hogy itt éljünk, de a férjem papírjait itt nem fogadják el (orvos, de nem Európában végzett), hiába van orvoshiány. Ha az ő elhelyezkedését megkönnyítené a kormány, minden további nélkül hazajönnénk. Egészségügyi kezelésre így is hazajárok (és most szülésre is). Én személy szerint nagyon meg vagyok elégedve az egészségügy színvonalával Magyarországon. Debrecenben feküdtem benn a klinikán is, a Kenézy kórházban is, mindkét hely színvonalas, higiénikus, és szakmailag is nagyon jók az orvosok is és az ápolók is.

2019. jan. 6. 15:52
 12/13 A kérdező kommentje:
Utolsó ha szabad kérdeznem a párod hol végezte az orvosit?
2019. jan. 6. 20:36
 13/13 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: egyiptomi a férjem, ott végezte az orvosit (nem muszlim egyébként, hanem keresztény), jelenleg Kuvaitban élünk. Kuvaitban nagyon színvonalasak, jól felszereltek a kórházak, TB viszont nem létezik külföldiek számára (annak sem, aki ott dolgozik), mindenért fizetni kell. Az orvosok szaktudásában viszont nem tudnék megbízni, a magyarok sokkal jobbak, ezért is járok haza nagyobb kezelésekre (anyagilag ugyanott lennénk, mert a repülőjegy sem olcsó).
2019. jan. 7. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!