Orbán 1 g*ci. A legújabb mozgalom, egy abszolút helytálló kijelentés. Bár még lehetne pár ilyen:
G1G - Gulyás 1 g*ci
Á1G - Áder 1 g*ci
K1G - Kósa 1 g*ci
stb.
És az O1G-vel mi a helyzet? Nem sért főméltóságot?
T.N.: Nagyon vicces volt, ahogy magyaráztam a hashtag-et a rendőrnek. Egyrészt le kellett ugye fordítani angolra, a legmegfelelőbbnek a biológiában használt „sperm” kifejezést találtam. Már ekkor kikerekedett a szeme. Elmondtam, hogy a magyarban az élettani jelentés mellett létezik egy kulturális kontexus is, jelen esetben például az, hogy az illetőnek az erkölcsi színvonala olyan kicsi, mint egy spermium. A rendőr tovább meresztette a szemét, majd hahotázni kezdett, de figyelmeztetett is, hogy az „O” betű miatt a rövidítés alkalmas lehet bizonyos főméltóság megsértésére. Bár jelenthet akármi mást is, ugye, rossz az, aki rosszra gondol.
#1 tökéletes választ adott.
Azért, mert nem értesz egyet a kijelentéssel, attól még ez a rövidítés ezt jelenti. Sajnálom a lepontozósdit játszó trollokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!