A Fideszesek miért értenek egyet a rabszolgatörvénnyel is? Ők szívesen túlóráznának évi 400 órát?
Ma találkoztam rokonnal, aki fideszes, nem is kicsit, és a rádió hatására habzó szájjal kezdte szidni a tüntetőket.
Ő egyetért a rabszolgatörvényel.
Én nem akarnék évi 400 túlórát, akár úgy osztaná be a munkáltató, hogy hatnapos hét, akár úgy, hogy 10 órát lennénk bent hétfőtől-péntekig (nagyjából így jön ki ugye, jelenleg 9 óra, akkor kb 10).
Nem akarom, hogy a munkára menjen rá a fiatalságom, az erőm, az idegeim, az egészégem.
Nekem napi 9 óra is sok.
Nagy az elvándorlás és ha 400 óra törvényes, akkor sok munkáltató élni is fog vele.
Nekem nem kell messzire mennem, jelen munkahelyemen is van igazgatóság, ahol eddig is kötelező volt a max, aláíratták velük - nem tetszik? Arra van az ajtó!
Mi a jó ebben a törvényben?
Mire jó többet keresni, ha nincs erőnk használni a pénzt?
Én jelenleg tanfolyamra járok minden második hét komplett hétvégén, tanulok, gyakorlok, sportolok, heti 42,5 óra munka, és magamról nem tudok a fáradtságtól.
Jó a rabszolgatörvény?
Nálunk volt olyan, hogy elrendelt túlóra, de önkéntes alapon és volt már kvázi-kötelező is, tehát nem mutattak ajtót, csak csúnya nézés volt.
Hát, heti 8 túlórától (ekkor kb 50 órát töltöttem a melóban) már nem tudtam magamról.
Na jó, elővettem a számológépet és a sírógörcs kerülget.
Ha nem hatnapos munkahéttel vasalja be rajtunk a munkáltató, akkor napi 10 óra munkával.
Hétfőtől-péntekig napi 1,5 plusz a fél óra ebédszünet.
Akivel ma beszélgettem, 58 és munkával keresi a pénzét, igaz, közszolgáltatás vagy hogy mondják, tehát ott más illetve egyéb törvények is vonatkoznak rájuk.
Van 26 éves ismerősöm, az ő 60 éves, dolgozó apjával együtt szintén fideszes.
ma 20:37: Na ez az, pont a dolgozók rajonganak a számukra rossz dolgokért.
Okos ember nem rajong semmiféle szélsőségért, például rabszolgatartó rendszerért. Mert tudja jól hogy saját maga is lehet bármikor vad, és nem biztos hogy csak ő lesz a vadász. De mi magyarok úgy látszik nagyon szeretjük a szélsőségeket, kommunizmus, vadkapitalizmus, stb.
"Ízlik az embernek a hamis úton szerzett kenyér, de a végén csak kaviccsal lesz tele a szája."
(Biblia)
Ha nem kötelező, akkor nem rúghatnak ki mert nemet mondassz.
Ha meg azt hiszed igen, akkor te vagy a birka. (Mondom ezt mert balosok szeretnek fideszbirkázni)
Egy Fideszbirka
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!