Az "Azonnali" hírportál ugye kormánypárti elhajlással nehezen vádolható?
Mégis náluk jelent meg az alábbi cikk, ami a túlmunkáról szóló törvény módosításáról szóló vita ügyében a kormánypártok kommunikációjának kritikája mellett összegzi azokat a csúsztatásokat, hazugságokat, amelyekbe ezekben a napokban a láthatóan megérteni semmit nem akaró ellenzéki politikusok kapaszkodnak.
Kérek mindenkit, hogy csak az olvassa el a cikket, aki ismeri annyira a saját szellemi kapacitását, hogy értelmezni is tudja.
Körberágott gumicsont lózungokra, trágárságokra nincs szükség!
Meglepő, ha egy írás nem fekete-fehér?
DE: azért ez a megállapodás meg beleegyezés dolog nem igaz mindenhol. A legtöbb helyen az ember elé odatolják, hogy holnap túlóra, és ha nem tetszik, jöhetsz a papírjaidért, vagy elintézzük, hogy felmondj. A munkáltatónak megvannak rá az eszközei. Kreatív módszereket láttam. Minden esetben elérte a célját. Volt, akinél pár hét alatt, volt, akinél pár év alatt, de meglett a kívánt felmondás. Ha meg elmegy valaki, ott marad a többi csicska, hogy megcsinálja a távozó munkáját is. Nem mindenhol állnak ki egymás mellett a dolgozók.
És amúgy valóban, milyen szöveg az, hogy a dolgozók örülnek a túlmunkának, mert többet kereshetnek...? Nem a túlmunkának örülnek, hanem a plusz pénznek (ha kapnak, és nem kell lecsúsztatniuk).
Persze, aztán ott a másik dolog, hogy milyen áron? Most kihajtja a belét, hogy jobban éljen a család, meg többre fussa, de a nyugdíjast kort már nem éri meg, mert belehal a tempóba. Állam bácsi jól jár, nem kell az inaktívnak pocsékban kifizetnie a nyugdíjat.
Ha az írást elolvastad, akkor gondolom a kommenteket is.
Egyrészt tök jó, hogy végre egy oldal normálisan, elfogulatlanul elmagyarázza a dolgokat. Persze nem a közmédia aminek ez a dolga lenne, hanem egy kis nemfideszes honlap.
Másrészt a kommentekben leírják, hogy ez a valóságban nem úgy működik ahogyan azt egy újságíró, akinek fogalma sincs arról hogyan működik ez olyan helyeken ahol örül az ember ha egyáltalán munkát kap, nem hogy még alkudozzon vagy ne fogadja el az "önként" elfogadható túlórát. Ahogyan az sem igaz amit a fidesz hangoztat, hogy ezzel plusz pénzt fognak keresni az emberek, mert még éven belül is vannak olyan időszakok minden cégnél amikor több és amikor kevesebb a munka, nemhogy 3 év alatt. Egyszerűen amikor nincs annyi munka, akkor a túlórát kiadják szabadnapnak és kész. Valószínűleg egy fillérrel se fog többet kapni a túlóráztatott.
A kommentekből, az ottaniakból és az itteniekből nekem az jött le, hogy az emberek azt a részét nem fogják fel, hogy ahol eddig is feketén foglalkoztatták őket, vagy utolsó erejükig túlóráztatták, ott ezentúl is ez lesz, semmi nem változik, mert ki vannak szolgáltatva azzal, hogy nem mernek lépni.
Viszont ahol törvényesen mennek a dolgok, ott a törvényi háttér értelmében minden plusz percet ki kell fizetni.
És nyilván nem fognak embereket feleslegesen túlóráztatni, csak azért, mert erre 100 órával több a lehetőség, mint 2018-ban volt.
Szó sincs fekete foglalkoztatásról. Nem is értem hogy jön ez ide. Ahol feketén foglalkoztatnak embereket azokat egyáltalán nem érint a törvény.
A cikk is írja, én is írtam, hogy egyáltalán nem biztos, hogy kifizetik a túlórát, hiszen le is csúsztathatják és a rendelkezésre álló 3 évben egészen biztos, hogy lesz olyan lesz olyan, amikor kevesebb a munka és egyébként sincs rá szükség, hogy mindenki bent legyen.
És ahogy TR75 is írta, kevesebb emberre lesz szükség (pontosan ezért kérték ezt a tv-t a cégek a fidesztől, mert nincs elegendő munkás), hiszen amikor sok a munka akkor plusz emberek felvétele helyett túlóráztatnak, amikor meg nincs szükség annyi emberre, akkor meg kifizetés helyett lecsúsztatják a túlórát. Magyarul nem a dolgozó jár jól.
Nem tudom, én amikor elolvastam nekem annyira világos volt.
A lecsúsztatás?
Ezt csak a munkaidőkeretben dolgozókkal csinálták, csinálják és fogják csinálni, a cikk szerint is:
"Azoknak viszont, akik munkaidőkeretben dolgoznak, abban az időszakban ide-oda csúsztatják a plusz- és mínusz óráikat,..."
A napi fixórában dolgozóknál ki kell fizetni, szó nincs csúsztatásról.
Persze lehet olyan, hogy valakivel megpróbálják és az belemegy a törvénytelenségbe, de könyörgöm, ne aszerint ítéljünk egy törvényt jónak, vagy rossznak, hogy azt hogy fogják egyesek kijátszani! Attól még nem a törvény a rossz.
"Meglepő, ha egy írás nem fekete-fehér?"
Kedves TR75, nekem nem meglepő és nem újdonság, mert a sok ilyen-olyan elköteleződésű, többszörösen arculatot váltott moslékok helyett én ezt olvasom rendszeresen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!