A tüntetésen szolgáló rendőröknek nem esik le, hogy ez az ők érdekük is?
Szerintem a rendőrök nagyon jól tudják milyen túlórázni. Ellenben náluk parancs rendszer van. Azt a parancsot kapták, hogy álljanak ott a hidegben és ne engedjék a tüntetőket a parlamentbe, akkor ezt teszik. Ez a dolguk. Amíg nem verik a tüntetőket, nem támadnak ( mint 2006-ban ), addig mindent a törvényeknek megfelelően tesznek.
Majd ha szó szerint szétverik a tüntetést, mint anno.. na akkor mondhatják hogy nem az emberekért vannak.
Mellesleg én teljes mértékben egyetértek a tüntetéssel, de miért pont a Kossuth tér? Este 8-9-10 órakor nincs ott egy képviselő se. Tegyük fel hogy a rendőrök beengedik őket. Mi következik? Elmondták hogy elfoglalták a parlamentet és...? Hogyan tovább? Netalán felgyújtják? Kirabolják? Nem csinálnak semmit csak bemennek? Az egy épület, semmiről nem tehet, hogy rongálni kelljen. Ha mindez napközben történne és be akarnának menni az ülésterembe a képviselőkhöz, megérteném. De jelenleg a Kossuth tér borzasztó és értelmetlen helyválasztás.
"Ha nekem azt az utasítást adja a főnököm, hogy ragadjak korbácsot és kezdjem el ütni az egyik kollégámat, aki nem termelt eleget, akkor nem a kollégámat fogom ütni."
Ez történetesen azért rossz példa, mert fegyveres testületről beszélünk. A testi kényszer alkalmazása része a munkájuknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!