Most komolyan mi a célja Orbánnak a rabszolga törvénnyel?
A nagy külföldi(ez főleg németet jelent de vannak más multik is mielőtt még csak és kizárólag a németek lennének a hibásak) multicégeknek akar benyalni Viktor.
Amúgy én győri vagyok és meglehet nézni a városomat. Minden az Audi körül forog. Kecskeméten dettó ugyanez lehet a Mercivel.
Nem baj persze hogy itt az Audi mert rengeteg embernek ad biztos és jól fizető munkát a környéken,de úgy mégis mi lenne ha egyszer netán kivonulna mondjuk Romániába vagy Kínába ? Szerintem durván visszazuhanna a város minden téren mert nincs elég alternatívája az Audinak és túlzottan erre az egy cégre épít a város gazdasága.
"
a te munkahelyed idáig kihasználta azt, hogyha túlóráznod kellett, akkor azt csak 1 éven belül fizette ki?"
Tudod garantálni, hogy nem fognak azzal visszaélni a munkáltatók a jövőven? Tudod garantálni, hogy a te munkáltatód tartja magát az eddigi gyakorlathoz?
# 13 Most nem azért, de ha olyan a munkáltató hogy nem tudja kifizetni a béredet, azt ott kell hagyni a francba. Az a munkáltató akkor nem fizetőképes.
Szerencsére az az egy nagy előnye van a munkaerő hiánynak, hogy gond nélkül tudsz munkahelyet váltani úgy hogy nem kell aggódnod hogy találj más munkahelyet. Nyilván ez nem minden szektorra igaz, de legtöbbre igen.
"# 13 Most nem azért, de ha olyan a munkáltató hogy nem tudja kifizetni a béredet, azt ott kell hagyni a francba. Az a munkáltató akkor nem fizetőképes."
Én vagyok a munkáltatóm, de nem is rólam van szó, hanem a magyar munkavállalókról.
A fizetőképességet ne keverjük a hajlandósággal!
"Szerencsére az az egy nagy előnye van a munkaerő hiánynak, hogy gond nélkül tudsz munkahelyet váltani úgy hogy nem kell aggódnod hogy találj más munkahelyet. Nyilván ez nem minden szektorra igaz, de legtöbbre igen."
A legtöbb szektorra ez nem igaz. Kb 6 szektorban van minkaerőhiány.
A fő probléma nem ez, hanem az, hogy ha egy ilyen törvénnyel kegteremtik a túlmunka lehetőségét, azt a munkáltatók ki fogják használni. Lehet, hogy nem ma. Talán nem holnap. Hanem holnapután. És nwm mindenki. Ma csak pár cég, holnap még pár, két év múlva a cégek háromnegyede. Ez ezzel a probléma. Hogy ha valamire megnyílik a lehetóség, azzal vissza fognak élni.
úgy érzed te szerencsétlen hogy a multi irányít?
ez a tetű fidesz banda irányít
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!