Mi az oka annak, hogy az utóbbi időben nem tud megszerveződni egy igazán nagy szerveződés, tüntetés?
Annyi mocskos ügy derül fényre nap mint nap, de mégse történik semmi, ami szerintem egyszerűen hihetetlen. Elég csak most a korrupciós ügyekre, a Gruevszki ügyre, és most a rabszolgatörvényre gondolni például. Most komolyan, egyáltalán mi mozgatja meg az emberek ingerküszöbét?
Én már kezdem sajnos minden hitemet elveszteni ezzel az országgal kapcsolatban.
A Fidesz nem fog saját maga ellen tüntetni, mint ahogy az MSZP ellen tette.
Akinek pedig baja van a jelenlegi rendszerrel, az elhagyja az országot. Ez ennyire egyszerű.
#2 Tavasszal talán lehetett volna a választás utáni első tüntetésen valami komolyabb nyomásgyakorlás, mert akkor 100 ezer ember is kint volt legalább, csak ahogy írod is, az a baj, hogy akkor se volt egy karizmatikus arc, aki vezényelni tudta volna a tömeget.
#3 Hát igen, a kivándorlás is lehet az egyik ok erre a dologra, mert szinte 1 millióan legalább biztos, hogy elmentek már, és ezek az emberek is javarészt fiatalok.
#4 Hát nem tudom, de szerintem ezek abszolút nem generált problémák, hanem sajnos a valóság, és nem kölcsönkapott eszközről írok.
"akkor 100 ezer ember is kint volt legalább, csak ahogy írod is, az a baj, hogy akkor se volt egy karizmatikus arc, aki vezényelni tudta volna a tömeget."
Nem hogy nem volt, hanem a szervezők kifejezetten megtiltották, hogy például valaki kimondja a felszólalók közül, hogy már nincs demokrácia. Volt aki ezért nem kapott szót. Azt mondták, azt nem szabad, mert az emberek elvesztik a reményt. A balodali emberek sajnos ilyen széplelkűek vagy naívak vagy hülyék nem tudom, de így felesleges tüntizni egy Orbán féle bandáról ez lepereg.
Én is úgy gondolom, hogy az ellenzéknek a feladata az állampolgárokat tájékoztatni a helyzetről nem civileknek kell a Facebook-on szervezkedni. Az ellenzéki vezetőknek kell kimondani a dolgokat és vinni a tömeget elkergetni a diktátort. Ezért vannak! Vörös Imre félék pedig már régen lediktálták nekik még a törvényes receptet is:
Példát lehet venni amúgy Orbánról, csak azzal nem vádolta a kormányt ami nem jutott eszébe, hazudott, acsarkodott, szervezte a balhét a háttérből, a huligánokat is bevetette és ha kellett ott volt kordont bontani. Na így kell. Na ilyen ember nincs az ellenzékben. Félnek a Fidesztől, gyávák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!