Miért költünk százmilliárdokat majd Atlétikai világbajnokságra, miközben főleg a keleti megyék nyomorognak, szegények az emberek?
Mert országunk"esze" így akar bevonulni a történelemkönyvekbe mint az a miniszterelnök aki a sportot támogatta.
Csakhogy nem így fognak rá emlékezni han úgy hogy ő volt aki sanyargatta a népet és kiszolgáltatta az Oroszoknak Magyarországot, bűnöket követ el a Magyar emberek ellen.
Remélem hogy egy törvényes eljárás keretei között elítélik ezekért a bűnökért.
Egyrészt a sport támogatása jobb egészséget okoz a lakosság körében, mert propaganda értéke van, hiszen gyakori, hogy kedvet kapnak egyszerű emberek is a sportos életmódhoz, de pénzügyi szempontból is a legtöbb sportesemény rentábilis, a közvetítések és egyéb bevételek, mint pl. a turisztika fellendülése nyereségessé teszi általában, arról nem is beszélve, hogy emelkedik a sportkultúra, a felépített, vagy feljavított létesítmények a későbbiekben is használhatók.
A sportpályák egyúttal sportcentrumok, ezzel alapjaiban nincs gond, mert ha egy tömegsport kezdő bázisává válnak, akkor jótékony hatása is van a közegészségre, ami részben tehermentesítheti az egészségügyet.
Igaz, a sport egészség.
Én azért dolgozom 12 órát, hogy legyen miből élni. Csak közben nem jut időm az egészségre.
Rosszul csinálom. Pedig a mozgás nagyon fontos!
" azért dolgozom 12 órát, hogy legyen miből élni. Csak közben nem jut időm az egészségre.
Rosszul csinálom. Pedig a mozgás nagyon fontos!"
Bizony rosszul csinálod, mert tényleg a sportos életmód fontos.
Mi akadályoz meg abban, hogy keress olyan állást, ahol kevesebb munkával több pénzt kereshetsz?
Esetleg tanulj ki valamilyen speciális végzettséget, ami fekszik neked és tudod hasznosítani, javíthatsz a sorsodon, ha nem megfelelő a mostani munkád.
Tőled függ, keress jobbat, amihez értesz.
"A felépített létesítmények később használhatók" "tömegsport kezdő bázisává válnak"?? A Duna Arénát a "pórnép" napi 2-3 órát használhatja, azt is napközben, amikor dolgoznak. A Tüskecsarnok dettó: az idő nagy részében sportolók edzenek. Az egyébként üresen kongó stadionokat mikor használhatja a nép? Az uszodák jó részét alig néhány órát használhatják a nem "hivatásos" sportolók (nem strandokról van szó, hanem uszodákról), a szuperdrágán felépített stadionokat egyáltalán nem használhatják, atlétikai pályát max. a Margitszigeten.
Attól, hogy rendezünk egy atlétikai vb-t hirtelen sokan elkezdenek majd sportolni? Akik a foci vb-t sörrel a kezükben nézik a TVben, azok közül vajon hányan kezdenek el rendszeresen focizni? A futás és egyéb tömegsportok (pl. kerékpározás) egyre népszerűbbek, mégis a főpolgármester korlátozta ezeket, mert nyaranta hétvégéken zavarni merészelték az autósokat. Nem inkább azzal lehetne az embereket rávenni a sportolásra ha az ilyen, mindenki által elérhető, látható sportokat népszerűsítenék ahelyett, hogy kitiltanák, korlátoznák? Attól, hogy valaki a TVben néz élsportolókat még nem kezd el sportolni. Eddig is láthatott, ha nem itthon, akkor külföldi közvetítésekben sportolókat. Ha azt látják az emberek, hogy van egy csomó létesítmény amit használhatnak, a kormány segíti, támogatja az amatőr sportot, megnyit létesítményeket, népszerűsíti az tömegsport-eseményeket és nem tiltja, akkor inkább elkezdenek sportolni.
Mert rengeteget lehet belőle lopni, meg propagandálni, hogy "Magyarország erős és büszke ország".
Szerinted Hollandiában, Svájcban, Ausztriában, Dániában, Írországban miért nem rendez úszó/atletika/anyámtudja vbt? Mert nem baxxak el az adófizetők pénzét olyanra, ami nem térül meg. Inkább a tömegsportba fektetnek.
Tömegsport nem lehet sportcentrumok nélkül.
Nem követem figyelembe a tömegsport változásait, de sportlétesítmények nélkül beszélni sem érdemes róla.
Fiatal koromban sokat sportoltam, kölyök, ifi és felnőtt kategóriákban, úsztam az MTK-ban, fél évet öklöztem a Vasasban, mert bunyós helyen laktam, aztán vízipólóztam az OSC-ben, majd később nyolcasban eveztem a BEACban.
Mindezt tök ingyen, sőt, mindent kaptunk, mezt csukát, meg utaztattak minket, volt kalóriapénz, sorolhatnám, de nem érdemes, mert sejtheti mindenki, a Kádár érában volt ez, amikor mindenki sportolhatott.
Na persze csak úgy akkor senkit nem engedtek be a pályákra, néhány nyílt napot kivéve. de klubokba lehetett járni, rengeteget áldoztak a sportra.
Ami a lopásokat illeti, nem tudom, lehet, hogy ezt, vagy azt drágábban építi fel valaki, de az miért lopás? A stadion csak felépül, nem?
Az, hogy milyen áron, az alku dolga, erről szól a kapitalizmus, ma már nem az állam épít, hanem vállalkozók, akik keresni akarnak.
Gondolom, ha a Jobbik, vagy az MSZP cégei kerestek volna az építkezéseken, akkor az nem lett volna lopás, hanem jogos haszon a munkáért.
Nem értem én ezt, mit kifogásoltok ezen?
Mondjuk talán az MSZP-s Szeviépről beszéltek?
Na, az tényleg elég durva lehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!