Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormány miért nem szünteti...

A kormány miért nem szünteti meg a szombati ledolgozásokat?

Figyelt kérdés

2018-ban, elég sok ilyen volt, illetve, még lesz is.

Szlovákiában például nincs ilyen.Szlovákiai magyar ismerősök mondják ilyenkor,hogy a magyaroknak elment az eszük.

Valszeg, ezt is pár cég, akiknek a magyar kormányok a zsebükben vannak, kiharcolták, csak éppen a kormányt a nép választja és nem pár vezérigazgató.

Másik lehetősként, tessék növelni a szabadságkeretet.Ausztriában,Németországban például több szabadság jár, plusz ez a ledolgozós hülyeség sincsen.

Ami még bicskanyitogató,hogy december 24 továbbra sem munkaszüneti nap.

Ha a kormány kereszténynek vallja magát, ez lenne a minimum.

2018. dec. 2. 15:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
61%
Egy évtizedek óta működőképes dolog ez, miért szüntetnék meg? Arról nem beszélve, hogy az országban hatalmas a munkaerőhiány, ha ezek a ledolgozandó szombati napok kiesnének, óriási anyagi veszteséggel járna. És ezek a szombati munkanapok általában le vannak rövidítve. Ki lehet bírni egy évben néhányszor.
2018. dec. 2. 16:37
 12/15 anonim ***** válasza:
78%
#11 hol működőképes? 10 éve is arról szóltak a szombatok, hogy bemennek, elütik valamivel az időt, majd hazamennek. A másik fele meg szabit vesz ki. Ma is ugyanez.
2018. dec. 2. 18:22
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Totál semmi értelme a szombati ledolgozós napoknak, mert statisztikailag kimutatható, hogy az ilyen napokon sokkal kevesebb a termelt érték, mint egy átlagos munkanapon. Az emberek egyszerűen nem motiváltak, hogy szombaton dolgozzanak.

Az pedig, hogy azért kell ledolgozni, mert akkor "kiesne a gazdasából egy nap" nettó hülyeség. Ilyen alapon akkor tessék plusz szabadnapot adni olyankor is, amikor az ünnepnap hétvégére esik!

Két dolgot lehetne tenni: vagy nem kiadni ezeket a hétfőket-péntekeket és akkor ünnep előtt/után bemegyünk egy napra dolgozni, vagy legyen meg a hosszú hétvége, ledolgozás nélkül, hiszen ha augusztus 20 mondjuk vasárnapra esik, akkor nem jár érte 21.-én szabadnap, holott ha péntek lenne a 20.-a, akkor nem kéne dolgozni. A két hatás szerintem kiegyenlíti egymást az évek során.

Az meg, hogy a december 24.-ét évek óta le kell dolgozni, ahelyett, hogy ünnepnappá nyilvánítanák, megint csak a kormány retardáltságát tükrözi. Nagypénteket persze, amit senki nem kért, azt lehetett ünnepnappá tenni. Decemer 24.-e is ugyanúgy csak egy tollvonás lenne.

2018. dec. 3. 14:04
 14/15 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az ellenzőkhöz.

És azt is tudom, hogy nem volt ez mindig így. Nem emlékszem, mikor vezették be, de gyerekkoromban tutira nem volt.

Azon túl, hogy az emberek jó része úgyis szabadságot vesz ki, meg hogy vannak olyanok, akiknek (elvileg) jók a hosszú (3-4 napos) hétvégék, az egészségügyi hatásaira is gondolni kellene. Kicsit messzebbről kezdem: tudományos felmérések vannak már arról, hogy a dolgozóknak KELL évente legalább egyszer legalább két hét szabadság egyfolytában. Ennek hiánya egészségügyi problémákat okozhat.

Szerintem - bár ezt még nem vizsgálták tudomásom szerint - ugyanígy problémás a ledolgozás. Mert ahogy valaki már írta, nem rögtön a 6 napos munkahét után jön a hosszabb szünet. Már eleve a 6. nap is megterhelő, ez egy. Utána pedig csak 1 pihenőnap van, ez kettő. És aztán megint le kell nyomni egy 5 napos hetet úgy, hogy feleannyira sem tudta kipihenni magát az ember, mint kellene. (A diákok sem - bár néhány suliban ezt a napot el szokták engedni, valamilyen programot behazudva, de hivatalosan ezt nem lehet. Sok iskolában pedig tényleg van valamilyen program, vagy rövidített órák vannak. De így max. egy órával kevesebb összességében a nap, és ugyanúgy korán kell kelni, meg utazni esetleg.)

Ez a mostani helyzet meg aztán végleg katasztrófa. A november 26-ával kezdődő héttől így alakul: 6 munkanap + 1 pihenőnap + 5 munkanap + 2 pihenőnap + 6 munkanap + 1 pihenőnap + 5 munkanap, és csak utána jön a hosszabb szünet. Tehát összesen 22 munkanap, és közben csak 4 pihenőnap van a szokásos 20 + 6 helyett.

Ja, és még egy, ami a diákokat még hátrányosabban érinti: le kell dolgozni december 24-ét, ami nekik amúgy is szünet lenne már... Bár ha úgy vesszük, akkor az is lehetne, hogy csak 27-én kezdődik a szünet.

Mindenesetre én nagyon nem szeretem ezt a rendszert, és tényleg sokkal jobb volt, amikor régen beugrott egy-egy szünnap a hét bármelyik napján.

Jó lenne tudni, hol és hogyan lehetne javasolni, hogy állítsák vissza a régi rendszert.

2018. dec. 3. 21:13
 15/15 anonim ***** válasza:

"Amúgy meg ezer éve le kell dolgozni, nem újkeletű a dolog. És miért kell ledolgozni? Mert MUNKANAP!"

Ez kemény logika. Annyira magyar. :D

Sorosbérenc találmány az is, hogyha munkanap, akkor mostantól nevezzük át munkaszüneti napnak? :D

2018. dec. 15. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!