Ti is idegesek lesztek, ha Kósa Lajos megszólal, nyilatkozik?
Ez egy válaszlépés (bosszú) arra a kezdeményezésre, miszerint szombat/vasárnap a nagy bevásárlóközpontok (a többit tudod)
Ha a szombat törvényes munkanap, nem jár érte plussz pénz, a munkaadó jól jár, a munkaválaló rosszul jár.
Pont nem érdekel, hogy mit mond.
Munkaerőhiány van egész Európában.
Ha nem tetszik a sok túlóra, akkor megmondom, hogy nem megyek. Mit csinálnak, rendőrrel bevitet a munkáltató? :D
Ha nem tetszik, majd kirúgnak én meg megyek máshová dolgozni.
Heti 48 óra maximum 1-2 hétig, de még ez is sok, ha az ember utálja a munkáját.
Nem lehet, hogy gyorsan sok pénzt a többi meg le van...?
Mert így látom.
Én nem. Meghallgattam, amit mondott, és semmi 6 napos munkahétről, meg ilyesmikről nem beszélt.
Azt mondta, hogy meghívták a szakszervezeteket, akik el is mennek és már előre használható ötleteket küldtek nekik.
Meg azt mondta, hogy a megrendelések függvényében lenne szükséges időnként többet dolgozni, amit később a kevesebb munkával egyensúlyoznának. amikor meg kevesebb a megrendelés. Szóval lennének időszakok, amikor napi 10 órát kéne dolgozni, máskor meg napi 6-ot. Mint ahogy pl. Németországban is van.
De a lényeg azon volt, hogy közös megegyezéssel lesz minden, legelőször beleveszik a szakszervezetek javaslatait, és utána is módosítanak, ha kell.
Miért kell itt húzni az embereket a nagy semmin, nem értem.
Még ha lenne is 6 napos munkahét, mint régen volt, azt is el lehetne időnként viselni, mint ahogy kibírtuk az 50-60-70-es években is. Meg a kommunista kötelező szombatokat, meg manapság a hülye csapatépítő programokat, meg ilyesmit. Amik kötelezőek, a fizetett túlóra meg nem lesz az, azt mondták.
Bírom amikor nyilatkozik a 400 napos munkahétről egy olyan valaki aki havonta 2 órára megy be a parlamentbe, akkor is aludni vagy rejtvényt fejteni.
Kezdetnek mehetne Kósa úr meg a többi fideszes képviselő 400 órában egy bányába vagy egy útépítésre dolgozni, csak hogy bemutassák mennyire is jó az elképzelésük. Addig meg csak a klasszikust tudom idézni: megint más farkával verik a csalánt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!