Fideszesek, elmagyaráznátok, hogy hogyan lehet egy olyan embert, mint Orbán és egy olyan pártot, mint a Fidesz követni?
Végül is mivel lehet szimpatizálni ha ciklusonként fordít a pártotok teljesen hátat mindennek amiért addig a szavazóinak követni és támogatni kellett:
https://www.youtube.com/watch?v=pqk-R2rWl3c
https://www.youtube.com/watch?time_continue=244&v=RVOvGyGYc-Y
A kezdetektől az a párt története, hogy ma egész mást kell szeretnetek és mással kell egyetértenetek mint holnap. Ez hogy lehetséges?
Mikor is fordított HÁTAT - MINDENNEK - CIKLUSONKÉNT a Fidesz? Vegyük az utóbbi éveket, mondjuk 2010-től, amióta folyamatosan győznek.
Lehet külön-külön is.
A válasz egyszerűbb mint hinnéd: Úgy mint egykor Rákosit és az MDP-t követték sokan.
Egyrészt hittek a mézes-mázos szavaknak, méásrészt mert nem figyletek oda.
A végét tudjuk. Ennek alapján sejthetjük ENNEK a véégt is.
Én ugyan nem vagyok Fidesz-szavazó, de szerintem a 6. válasz jól összefoglalja a problémát.
A környezetemben élő fideszesektől is hasonlókat hallok.
Sokan úgy érzik, hogy a többpártrendszer egyszerűen tehetetlenné teszi az aktuális kormánypártot, nem tud cselekedni semmilyen ügyben, mert az ellenzék elvtelenül, ügytől függetlenül megvétózza azt.
Sajnos a 2000-es években tényleg ez volt a helyzet, de erre nem az a jó válasz, hogy akkor legyen egypártrendszer és autokrácia, és vigyék csak át nyugodtan, ellenkezések nélkül a hülyeségeket (Paks II., rabszolgatörvény, hajléktalanokat büntető törvény, emberi jogokat - sajtószabadságot, gyülekezési jogot, magánélet védelmét, emberi méltósághoz való jogot stb.) sértő intézkedések) is.
Nem ez a megoldás.
Igenis, vannak még olyan politikusok/pártok, akik ügyek mentén próbálnak politizálni, őket és ezt a hozzáállást kellene támogatni, kinek kinek belátása szerint.
Vagy indítani új pártot, mozgalmat ezért a célért.
Nem a belenyugvás a tehetetlen birkaságba, és a szolgaság elfogadása néhány jónak vélt lépésért cserébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!