Tudnátok ezekre a nagyon fontos kérdésre válaszolni?
Egyetért-e Ön azzal, hogy a népességfogyást nem bevándorlással, hanem a családok erőteljesebb támogatásával kell orvosolni?
Egyetért-e Ön azzal, hogy az új családtámogatási programokat a továbbiakban is munkavégzéshez kell kötni?
Egyetért-e Ön azzal, hogy a fiatal házaspároknak támogatást kell adni az önálló életkezdéshez?
Egyetért-e Ön azzal, hogy több gyermek vállalása esetén több támogatást kell adni?
Egyetért-e Ön azzal, hogy a legalább három gyermeket vállaló édesanyáknak kiemelt támogatást kell adni?
Támogatja-e Ön azt, hogy az állam ismerje el a valódi főállású anyaság intézményét?
Egyetért-e Ön azzal, hogy a beteg gyermeküket otthon ápoló családtagok nagyobb támogatást kapjanak?
Egyetért-e Ön azzal, hogy a gyermekeink szellemi, lelki és fizikai fejlődése olyan érték, amelyet a magyar államnak védenie kell?
Egyetért-e Ön azzal az alapértékkel, miszerint a gyermekeknek joguk van anyához és apához?
Egyetért-e Ön azzal, hogy a gyermekeiket nevelő családoknak járó költségvetési támogatások kétharmados védelmet kapjanak?
Nagyon fontos kérdések, szeretném tudni a válaszotokat, mert nekem fontos a véleményetek.
Köszönettel: Viktor
"Egyetért-e Ön azzal az alapértékkel, miszerint a gyermekeknek joguk van anyához és apához?"
Ez most egy elmebetegség teszt? Nevetséges komolyan mondom. De a fideszes birkák így se veszik észre hogy mit csinál a kormány. Minden épeszű ember igennel válaszol szinte az összesre, semmi értelme ennek, de legalább innen is tudnak lopni egy kicsit. Mondjuk komolyan nem értem hogy nekik mi szükségük ennyi pénzre amit az évek alatt elloptak? Ez már olyan mennyiség hogy átlagos ember számára felfoghatatlan. Miért nem elégednek meg a jelenlegi mennyiséggel, minek kell tovább lopni?
Nekem erről a kérdésről az jutott eszembe, hogy az árva vagy félárva gyermekek elhunyt szüleit feltámasztják a halálból, vagy miként próbálnak ennek eleget tenni?
1. Oké, és mikor kezdenek végre foglalkozni a népességfogyás egyik jelentős okával? (kivándorlás)
2. Frissen szült anyákat a gyártósorra! Aki nem dolgozik nem is szülhet gyereket!
3. Ja, hogy az ÖNÁLLÓ ÉLETKEZDÉS egyből házassággal indul. Hidakba véletlenül nem akarnának beruházni, hogy a 3 gyereket legyen hová megszülni?
4. Ez nem így volt eddig is mindenhol?
5. Ez is. És mi van az apákkal?
6. Már láttuk hová vezet a megélhetési gyerekvállalás.
7. Szintén így ment, újabb spanyolviasz.
8. Ebben sokat segít az oktatás leépítése és a romokban lévő egészségügy...
9. Most akkor az egyedülálló szülőkhöz kötelező jelleggel társat választanak vagy mi?
Na jó, ez csak uszítás a melegek ellen. Bár megsúgom, melegek eddig is örökbe fogadhattak.
10. Még több bürokrácia, az aztán nagyban segíti a családalapítást.
Amúgy mi van azokkal, akik a 18. életévüket nem egyből 3 gyerekkel szeretnék elkezdeni?
Amúgy előre is bocsánat. Kínomban próbáltam kicsit humorosra venni, de ennél siralmasabb a helyzet.
Mint a 7. kérdés. Gyakorlatilag tucatjával olvasni cikkeket, hogy beteg gyermeküket egyedül nevelik. Számukra az "emelt" támogatás során pár száz forinttal kiszúrják a szemüket. Miközben gyerekek életmentő műtétre várnak, a TB és az állam pedig kihúzza magát ennek a felelőssége alól.
Nem látom be, miért érdemes olyan dolgokról megkérdezni az embereket, amik a kormány szempontjából már 8 évvel ezelőtt meg lettek válaszolva. Gondolok most igazából erre a 3 gyermekes politikára. Most évek múltán, utólag megkérdezik az embereket? Sok értelme nincs.
Valaki pedig említette, hogy milyen hatékony a CSOK. Azonkívül, hogy a lakhatási támogatásoknak csak egy töredékét tette ki sokáig, igazából sokszor pont hogy rossz házasságokat tart kényszeresen egyben. Egy olyan országban, ahol a válások aránya 50% körüli, mitől lenne jobb, ha pl.: csak 20% lenne ugyanaz az arány, de a maradék 30% is csak azért tűnt el, mert félnek adósságba verni magukat, pláne egy rosszul működő házasság után.
Másrészt pedig nagyon úgy tűnik, hogy a támogatott önálló élet kezdése csak a házasoknak jár.
Ráadásul a főállású anyaság és a munkavégzés feltétele....ez a kettő akkor most átfedésbe kerülne? A költségvetésnek mostantól a munkanélküli anyukáknak is főállású bért kell fizessen? Nem megsérteni akarom az ilyen anyukákat, de pénzügyi szempontból egy nagyon labilis téma ez.
"3-as: az anyukád valamit nagyon félreértett..."
Nem értett félre, láttam én is a levelet. 40 év munka után 25 évet ismer el neki a magyar állam. Sok levelezés, és miegymás után, sikerült 29 évet elismerni. 14 éves kora óta dolgozik, 7 évet volt velünk otthon, és 40 év bejelentett munkaviszonya van.
Kb két órája hozta meg a postás ezt a szrt és nincs fél órája, hogy kivágtam a kukába.
Megint a szokásos sunyi kommunikációs trükközés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!