Miért is vaj, hogy nem nő, söt csökken a friss diplomások száma?
A mennyiség nem minőség.
A paraszt se lesz úr ha felöltözteted, az idióta se lesz okosabb ha lediplomáztatod.
Így is sokkalta nagyobb a lemorzsolodás, mint amennyivel csökkenteni akarják a létszámokat hosszútávon.
Az általad felvetett dolgokra válaszolva: Bizonyított tény, hogy amelyik országban több diplomás van, az az ország fejlődik. Szóval valójában a helyzet az, hogy a mennyiség az igenis minőséget jelent az ország szemszögéből nézve, ezért is kell támogatni a felsőfokú tanulmányokat!
"A paraszt se lesz úr ha felöltözteted, az idióta se lesz okosabb ha lediplomáztatod."
Ja, mert a ruha az nem ad semmit, az egyetem pedig gondolkodásmódot ad, ami megint csak bizonyított tény, hogy van értelme: A diplomások között kevesebb a bűnözés.
"Így is sokkalta nagyobb a lemorzsolodás, mint amennyivel csökkenteni akarják a létszámokat hosszútávon."
Ezzel nem tudom mit akarsz mondani, mert nem akarják csökkenteni a létszámot. Pontosan ugyanannyi hallgatót fognak felvenni az egyetemek 2020 után, mint amennyit most is felvettek, csak nehezebb lesz bejutni, többet kell érte tennie annak, aki komolyan gondolja.
Azokban a családokban, illetve szülők szemében baj, akik elképzelni nem tudják az egy szem gyereket, éjszakai műszakban, kétkezi munkával, kosszal járó munkával(hegesztés, gipszkartonozás, kamionozás) elképzelni.
A diploma, magas végzettség, sajnos a legtöbb embernek mindig is egy státuszt jelentett, amivel megmutatta a külvilág felé hogy többet ér, mint más. Mintha más ember nem dolgozna, aki le diplomázik 90%-a ugyanolyan beosztott/alkalmazott senki lesz, aki majd elpanaszkodja otthon hogy a főnök meg csak egy szakmával vezeti a céget...
Az ilyenek szerint baj, nem azok szerint akik hasonló gondolkodásmóddal rendelkeznek mint én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!