Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha én jó embernek tartom...

Ha én jó embernek tartom magam és olyan pártra szavazok, aki szerintem jót akar, akkor az ellenkező véleményen levő pártok és szavazói mind gonosz emberek és rosszat akarnak?

Figyelt kérdés
2018. okt. 11. 15:10
 1/8 anonim ***** válasza:
96%
Ha így gondolkodsz akkor egyáltalán nem vagy jó ember
2018. okt. 11. 15:14
 2/8 anonim ***** válasza:
70%
Sajnos nagyon sokan gondolkodnak így.
2018. okt. 11. 15:31
 3/8 anonim ***** válasza:
72%
Az egy dolog hogy ki minek tartja magát. A tetteiben megmutatkozik hogy ki a jó és ki a rossz. Ugyanez igaz a pártokra is. Ha valamelyik párt tagjai bűnöket követnek el az biztos nem jó.
2018. okt. 11. 15:45
 4/8 anonim ***** válasza:

Manapság ezt próbálják a fejekbe verni.

A vicc az, hogy az emberek kb ugyanazon a véleményen vannak, de valahogy mégis sikerült minket megosztani, és elhisszük, hogy a másik pont az ellenkezőjét akarja.

2018. okt. 11. 15:47
 5/8 anonim ***** válasza:
22%
Egyik szavazó polgár sem rossz. Kivéve akik a DK-ra szavaznak...
2018. okt. 11. 16:34
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez hülyeség. Már bocs, de fekete-fehér gondolkodás.

Én is ezt hittem úgy 19-20 éves koromban. Aztán rájöttem, hogy jó emberek mindenhol vannak, meg nagy lókötők is.

A világnézet nem jóságfüggő, hanem egészen más összetevők, tapasztalatok, vágyak, elképzelések stb. összessége.

Emellett a pártszimpátia szempontjából fontos, ki mit hallott melyik pártról, milyen személyes tapasztalatai vannak azzal kapcsolatban.

2018. okt. 11. 16:39
 7/8 anonim ***** válasza:
15%

"Ha én jó embernek tartom magam és olyan pártra szavazok, aki szerintem jót akar"

1. értelmes ember nem szavaz olyan pártra aki szerinte nem akar jót

2. pártokról és választásról beszélsz, nem ördögökről és angyalokról, a gonosz és jó harcáról. Tarts mértéket és maradj a realitások talaján, ez csak politika. Bármennyire is fontos, akkor sem ellenségek, hanem ellenfelek kellene legyünk azokkal, akik másképpen gondolkodnak. Tartsd magad ahhoz - amihez én is - hogy ellenfelek, másként gondolkodók vagyunk és nem ellenségek, akkor elvárhatod a másiktól is, hogy veled szemben így nyilvánuljon meg.

3. nem véletlenül van a régi közmondás: amilyen az Adjon Isten, olyan lesz a Fogadj Isten. Ha te a másikat gonosz embernek nevezed csak mert másképpen gondolkodik, ő téged fog gonosznak nevezni - joggal. És ez nem keverendő a tettekkel!

2018. okt. 11. 16:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Nincs jó és rossz.

Helyzetek vannak,egyéni élethelyzetek.

Miden oldalnak megvannak a maga érvei.

Akkor jó a társadalom,hogy viszonylag van egyensúly,és nem billen át nagyon egyik vagy másik irányba.

2018. okt. 11. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!