Mit szólsz hozzá hogy Puzsér indul a Budapesti polgármester választáson?
Én teljesen valószerűtlennek tarom, eléggé "nesze semmi, fogd meg jól" a kinézete (tehát olyan mint a momentumos "nolimpia"). Szerintem egy komoly(an vehető) jelöltnek van egy nézete, hogy mit tart jónak, erkölcsösnek, szépnek rossznak stb. Magyarul van egy nézete, eszméje. És ír egy tervet, amiben leírja, hogy -a már kifejtett- nézeteit hogyan kívánja átültetni a valóságba, konkrét kihívásokon, problémákon keresztül. Tehát a programnak ebből a két részből kéne állnia. Azt is fontosnak tartom, hogy a program minden társadalmi kérdésre kiterjedjen, ami az adott helyen van/elképzelhető. Pl. a környezetvédelem nagyon fontos ügy (leírja, hogy miért...) és ezt követően leírja, hogy ezt kívánja megvalósítani, hogy a belvárosban megtiltja az autózást (egyébként környezetvédelmi szempontból, azaz zöld szempontból ez kissé buta, naiv, de mindenképpen kevés). De nem lehet erre az egyetlen szempontra alapozni egy egész város vezetését. Pont Puzsér mondta egyszer, hogy a XX. századi eszmék azért voltak hazugságok, mert a világ összes nehézségét egyetlen tengelyre húzták fel (ezt én is így gondolom). Azonban ennek a megszólalásának most nem tesz eleget, mivel ő is hasonlóan cselekszik. Kisebb keretek között is működik: egy ügyre nem lehet felhúzni egy ekkora célt/feladatot.
További aggályom, hogy elég szűk látókörű. A konkrét ötlete a cél szempontjából jó. Szerintem is jó lenne, ha a belváros (is) tisztább, csendesebb, élhetőbb és zöldebb lenne. De sehol nem láttam terveket, amikben megoldást kínálna az esetlegesen felmerülő nehézségekre (pl. közlekedés, külső kerületekbe torlódó parkolási övezetek, szállítás, polgári elégesetlenség stb.). Viszont még a pozitívumokat sem láttam szépen leírva (persze lehet, hogy ez később bekövetkezik, kíváncsian várom).
Ideáig ezek ilyen általános kétségeim vannak, de mint választó sem szavaznék Puzsérra, mivel nem tartom a személyét alkalmasnak. Nagyon vehemens, indulatos és szeret mindent véleményezni. Ezek a tulajdonságok alkalmassá teszik arra a munkára, amit most csinál. Ha jól emlékszem, egyszer ő mondta, hogy számos dologhoz képes hozzászólni, de valójában semmiben sincs mély tudása. Polgármesterként sok mindenben kell elmélyedni, ügyeket szépen, kimérten megvizsgálni. Ehhez az ő temperamentuma nem igazán illik. Ez a rész csak az választópolgári véleményem (egyéni ízlés).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!