Ugye soha nem lesz újra sorkatonaság Magyarországon?
Ostobaság lenne olyat kijelenteni, hogy soha nem lesz. Nem tudhatjuk. Maradjunk annyiban, hogy nem tervezik visszahozni, még ha időről időre szóba is kerül.
Ma már nem olyan egyszerű kivitilezni. A haszontalanságát egyébként nem tudom egyértelműen kijelenteni. Fegyelmet ès rendet tanultunk. Neg némi önállóságot. Elnézve a tisztelt ifjúságot, ez most sem lenne haszontalan.
De nem kell aggódni, kicsi a valószínűsége, hogy megint sorkatonaság legyen.
Árokpart, nem vagyok biztos abban, hogy jó ötlet civil kezekbe lőfegyvert adni. Ha hobbiszinten akarsz lövöldözni, akkor vigsgázz le, iratkozz be egy lövészklubba, mint sportlövész, kaphatsz engedélyt spirtcélú lőfegyver tartásra, lejárhatsz a lőtérre és élvezheted a hobbid.
Arra semmi szükség, hogy felkészületlen emberek kezébe fegyver kerüljön. Ezer és egy példa mutatta meg, hogy önvédelni eszközként miért hatástalan, ugyanakkor növeli az esélyt, hogy egy támadás esetén a saját fegyvereddel lőjenek le.
'Fegyelmet ès rendet tanultunk.'
Azt nem inkább a szülői háttér adja meg a fiataloknak?
#15:
XXI. században vagyunk, a szülő ma már okostelót ad a gyerek kezébe, hogy neki ne kelljen vele foglalkoznia, majd neveli az utca meg az agykontrollos internet. Erről ennyit.
És persze a katonai szolgálat majd pótolja azt, amit a szülő szexuált megadni...
Rogbros ne keverjük a kettőt!
A szülői nevelést nem pótolja a katonaság. Ahogy a katonaságot sem pótolja a szülői nevelés.
A fiatalok életében a katonaság volt gyakran az első olyan pont, amikor a szülőktől minden értelemben távol, a saját lábukra kellett állni.
Valószínűsítem, hogy nem voltál katona.
A férfivá érésnek egy fontos állomása volt, ami tetszik, vagy nem, a mai ifjúságon látszik, hogy kimaradt.
'A férfivá érésnek egy fontos állomása volt, ami tetszik, vagy nem, a mai ifjúságon látszik, hogy kimaradt.'
Egyik unokatesóm sem volt katona, mégis férfi lett belőlük. Na erre varrj gombot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!