Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek a Mi Hazánk...

Mi a véleményetek a Mi Hazánk mozgalomról?

Figyelt kérdés

Végre van egy párt, amelyik ellenzéki létére következetesen kiáll az elvei mellett és nem fél a kormányon levőkkel egy véleményen lenni, ha annak igazát tapasztalják.

Ilyen a Sargentini jelentés elutasítása.

Nekem szimpatikus a Toroczkay és az új párt progjammja is nagyjából, bár nem minden, de 90% ban igen.

Ki hogy van ezzel?

[link]

2018. okt. 4. 02:31
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Ezt a virtuális pellengért már láttam, durva egy kicsit, de nem vészes, sőt, van is benne ráció.

Úgy vettem ki, hogy ugyan piti tolvajt fogtak, de igazából ez egy üzenet, csak nem akarnak jogi éljárást, de magasabbra céloztak talán, ahogy nekem tűnt.

A Mandela nekem sem egészen érthető, mert nem sok közünk van hozzá, akármilyen is volt, Napoleonról, vagy Jeffersonról sem neveztünk még el se teret, se utcát, mert minek tennénk?

Nekem egyenlőre tetszik, még a közérthető stílusa is, mert minek bonyolítaná az egyszerű dolgokat. Egy politikus fogalmazzon egyszerűen, közérthetően és világosan és tartsa is magát ahhoz, akkor mindenki tudja értékelni is.

Nem szeretem a kígyósima hajlékony embereket, mondhatod rám, hogy proli vagyok, annyi igaz, hogy csak főiskolai végzettségem van és sokáig dolgoztam gyárakban különféle beosztásban, amíg vállalkozó, vagy később vendégmunkás nem lettem és kint is szívesen végeztem akár fizikai munkát, mert értek hozzá, ha jobb nem adódott.

Nem túlságosan zavar, minek tekintesz és igen, szerintem érték a tiszta, világos beszéd.

Az tetszik, hogy ellenzék létükre támogatják a kormánypártot, ha úgy vélik, találkozik a véleményük valamely kérdésben.

Mégis az ország érdeke az első, a pártpolitikának ezt nem lenne szabad elfelejtenie.

2018. okt. 4. 10:50
 12/15 A kérdező kommentje:

Vegyük ezt a virtuális pellengért.

Kinek, mi a véleménye róla?

Az mondjuk jogos talán, hogy egy kis bűnösnek, akit mondjuk felfüggesztenek, és még megjavulhatnak, annak legyenek személyiségi jogai, de azért a bűnözők jogait sem kell túlzásig védeni, mert a közösségnek is joga megtudni, kik a veszedelmes emberek.

Mondjuk a gyilkosoknak, vagy a nagy bűnt elkövetőknek az arcát, ha már tényleg elítélik őket, akkor kár takarni, meg nehezen felismerhetővé tenni a nevüket, ez már túl liberális, lópisz a valagukba, csak tudja meg a világ, kik ők, már túlságosan dajkálják őket, rájuk fér egy kis megszégyenítés is.

Nem?

2018. okt. 4. 11:06
 13/15 Molyember ***** válasza:
41%

Ha a büntetés lényege a bosszú, akkor igen, csak kérdés, mit érsz el vele. Ha a társadalom periférijára löksz valakit, vagy ha egyenesen kiközösíted, akkor többé nem várhatsz tőle semmit. Így csinálhatsz veszélyes emberekből életveszélyes embereket. A bűnözők emberként kezelése nem libsi hülyeség, hanem a társadalom érdeke. Nem szabad érzelmek alapján dönteni. Szívem szerint én is eltörném a kezét a tolvajnak, de ez nem jelenti azt, hogy ez a helyes megoldás.

Az egyszerű és érthető fogalmazás jó ötlet, de mi garantálja, hogy így nem csak felületesen beszél egy problémáról, vagy hogy nem csak jól hangzó látszatmegoldást kínál. Persze, az a réteg, amelyiknek ez szól, az nem fog kérdezősködni, nekik már az is öröm, hogy megértenek valamit, de nekem meggyőződésem, hogy bonyolult problémákra nem lehet minden esetben egyszerű választ adni, főleg úgy nem, hogy azt megértse a tömeg. Következésképp a minden esetben teljesen közérthető politikus hazudik. Nyilván a többi is, csak ő veszélyes, mert könnyebben nyer meg magának agyatlan tömeget, amiről tudjuk, hogy bármire képes.

2018. okt. 4. 12:32
 14/15 A kérdező kommentje:

Ez a virtuális pellengér nem igazi, amint az kiderül a megnevezéséből, csak annyi, hogy nem titkolják a tolvajok kilétét, nevén nevezik, ahogy a gyilkosok képét sem kellene kitakarni, ha ő nem akarja megmutatni a pofáját.

Arra utal ez szerintem, hogy a korrupcióval sem bánnának kesztyűs kézzel.

Egyszerű szavakkal meg még az atomfizikát is el lehet magyarázni, volt egy időben az Öveges professzor, roppant népszerű volt a tömegtájékoztatásban.

Nem mintha azt mondanám, hogy egy bolti árufeltöltőnek nagyon fontos az atomfizika, vagy a politika behatós ismerete, csak azt mondom, hogy nem szükséges mindent túlbonyolítani, az emberek nem tökkelütöttek megértik még sokszor azt is, amit éppenséggel nem hogy elmondani akarnak nekik, hanem éppen eltitkolni.

Nem azért mondom ezt, hogy vitázzak az új párt érdekében, mert éppen kérdezem, hogy ki mit gondol róla, maga sem tudja már az ember, hogy ki a bal, ki a jobboldal, mert a pártnevek csak fantázianévként szerepelnek, erről sem lehet még semmit sem tudni, ebben igaza volt annak, aki ezt írta, de a kezdet nem rossz.

Mondjuk van idejük bizonyítani, majd meglátjuk, figyelni fogom a tevékenységüket, de a weboldalukhoz is tettem könyvjelzőt, majd azt is figyelemmel kísérem.

Mindenkinek nyomtam egy zöldet, sziasztok.

2018. okt. 4. 14:17
 15/15 anonim ***** válasza:
49%

"Nekem szimpatikus a Toroczkay és az új párt progjammja is nagyjából, bár nem minden, de 90% ban igen."

Toroczkay egy fidesznyalonc csicska, aki igaz hogy mocskolja, lejáratja a volt munkaadóját, de azért hosszú ideig jó volt neki a "néppárti" Jobbik. Pártnak nevezni a Mi Hazánk nevű gittegyletet, merész kijelentés 2-3%-nál többet sosem fognak elérni.

Annyira nem fél egy véleményen lenni a kormánnyal levőkkel, hogy mint egy rossz prosti folyton szerepelget és a nemzeti radikálisok által gyűlölt ATV-n is szerepelget.

Ennyit Lacika hitelességéről.

2018. okt. 4. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!