Ha a politikusoknak is ugyanolyan orvosi ellátást kellene kapniuk, mint amilyen Magyarországon jelenleg az állami kórházakban van, vajon mennyi idő után költenének több pénzt az egészségügyre?
A kérdés annyira elméleti, hogy nincs is rá válasz.
Talán akkor gondolkodnának el egy kicsit, ha az egész kormány valahol az isten háta mögött buszbalesetet szenvedne helikopter nem mehetne a köd miatt, aztán azt kapnák ami a helyi kórházban jut.
átlagfizetésem van, 250-300 között keresek mégis ha tehetem kifizetek 10-15 ezer forintot magán szakrendelésre.
nem azért mert mert olyan szar lenne az sztk, csupán csak megengedhetem magamnak azt, hogy fél-egy évente ha orvoshoz kell mennem valami megfázás stb miatt, nem az sztk-ba kell várakoznom a soromra.
egyébként apum nemrég kórházba került Bp-en, tökéletes ellátást kapott fiatal tanuló ápolók gondozták a kórteremben a betegeket.
többféle ebéd közül is választhattak, külön főznek minden nap 2 fajta diabetikus kaját. tv, elektromos ágyak stb.
nyilván az ember nem wellness-ezni megy a kórházba, szóval ha valaki azt várja hogy 0-24-ben a popsiját nyalják akkor mehet Svájcba magánklinikákra havi 2,5 millióért kezeltetni magát.
egyáltalán nem olyan szar a magyar beteg ellátás mint azt mondják, csak ez mindig is egy jó paraszt uszító téma lesz a politikában.
kérdező te voltál az elmúlt években kórházban?
A röntgen felvétel készítése nem olyan, mint a habarcs, hogy tudni kell mennyi vizet és cementet kell összekeverni. A sugárzó anyag az adott és csak kinyitják a kapszula ajtaját arra az időre amíg a felvétel készül. Mint amikor régebbi típusú fényképezőgépnél kinyílt az optika és beengedte a fényt. A fény mindig ott van, csak éppen nem tud bejutni a filmhez. Ha pedig túl sok fény érte, akkor az a képen is látszik. Pont így van a röntgennel is. Ha túl nagy a sugárzás ami éri a beteget, akkor az a felvételen is látszik.
Műtétek közben speciális, pontosabban irányított sugárhatású berendezések szükségesek, hiszen nem lehet kiküldeni a szórt sugárzás miatt mindenki mást a teremből, mint egy szimpla röntgen felvétel készítésénél. Az, hogy egy ilyen berendezés kezelését rábízzák a műtőssegédre az csak annyi, mint megnyomni a fényképezőgép gombját. A felvétel kiértékeléséhez kell speciális tudás és a hagyományos röntgen felvételek készítéséhez valamennyi. De nem kell radioaktivitással, sugárbiológiával foglalkoznia annak, aki el kell készítsen egy ilyen felvételt.
Van rá példa természetesen (sajnos), hogy a sugárzás kárt okoz a vizsgált betegnél, de én még Magyarországon nem hallottam ilyen esetről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!