Szerintetek mikor lesz kormányváltás és akkor majd melyik párt lesz a legerősebb?
Most az ellenzéki pártok közül a Jobbik és a DK, talán az LMP tűnik erősebbnek.
Amikor majd megbukik a Fidesz, akkor ki lehet a miniszterelnök, melyik pártból és persze szerintetek szoros lenne a végeredmény a pártok között?
1.
Ahhoz képest úgy megbukott a Böszme, mint Rottenbiller.
6.
Az nevet, aki utoljára nevet.
"Most az ellenzéki pártok közül a Jobbik és a DK, talán az LMP tűnik erősebbnek."
Hármuknak összesen fele a támogatottsága, mint a fidesznek. A DK és LMP számára jelenleg kétséges lenne a parlamentbe jutás. Irigylésre méltó optimizmusra utal már maga a kérdésben felvetett gondolat is.
Úgy 2040-ben lehet kormányváltás. Addigra valószinűleg végre kihal a jelenlegi ún. ellenzék. A kormányváltó egy ma még nem létező párt lesz.
"Most az ellenzéki pártok közül a Jobbik és a DK, talán az LMP tűnik erősebbnek."
Ezek jelenleg jó 5%-os pártok. Igen, a lelke eladásával a Jobbik is oda került. A kormányválták egyik kulcsa a DK és Gyurcsány eltűnése lenne. Amíg ez nem történik meg, addig Feri simán a kormányon tartja a Fideszt.
Na akkor nézzük sorba:
-Jobbik: Nemrég kilépett a párt elnöke és fő meghatározó arca Vona a választási vereség után. Ezután főleg ideológiai viták miatt(szélsőjobbosok vs néppártosok)ketté szakadt az egész párt és egy csomó meghatározó emberke kilépett/átment a Mi Hazánkba(Toroczkai,Morvai stb.)
Bár én rájuk szavaztam és bíztam bennük be kell látni hogy nem egy kormányváltó erő a Jobbik. Legalább is belátható időn belül biztos nem.
-LMP: Komoly ellentétek vannak a párton belül,rohadtul nincs egyetértés semmiben egyszer már tettlegessé fajult egy vita(Hadházy vs Sallai). Fő vitapontjuk hogy összefogjanak e Gyurcsányékkal és az MSZP-vel vagy nem. Simán lehetségesnek tartom h fideszes beépített ügynökök is részt vesznek a bomlasztásban. Ahogy abba se vagyok biztos h Toroczkaiék nem e Orbán láncoskutyái...
-DK: Na ez egy stabil párt,nincsenek belső ellentétjeik viszont alig van valami támogatottságuk. Gyurcsány talán tud valamit amit a többi ellenzéki vezér nem viszont baromi népszerűtlen és soha a büdös életbe nem lesz többé miniszterelnök.
Mindent összevetve szerintem 2022-ben még nyer a Fidesz de azután már talán felemelkedik egy új talán még nem is létezö erő ami képes lesz leváltani a Fideszt és az ellenzékből is kiszorítja a bukott pártokat Gyurcsányostul,Mszp-stül amik helyett új ellenzék is lesz.
A Momentum talán felnőhet idáig de lehet hogy egy teljesen új párt lesz a kormányváltó.
Most ez kicsit gonoszul fog hangzani de 2026-ra a jelenlegi nyugdíjasok jó része is kihullik akik a Fidesz legfőbb szavazói és ez kedvező a kormányváltó erőknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!