Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem ér semmit a pénzünk,...

Miért nem ér semmit a pénzünk, fizetésünk?

Figyelt kérdés

Mérnökként dolgozom, nem is keresek hazai viszonylatban rosszul, és egy 2010-es német használt autót nem bírok kifizetni.

Elmegyek nyaralni külföldre, és 2 főre egy vacsora annyi, mint itthon 1 napi fieztésem. Így vállaljak gyereket?

Egy időben legalább a külföldi lesajnált dolgokat meg bírták venni a magyarok, de lassan ahhoz is kevés lesz az emelkdő "fizetésünk".

2018. szept. 25. 13:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
ma 13:49 Hová jársz külföldre? Szolvákoknál egy egyszerű étterembe két személyre fizettem 35 ezret. Nem csoda étterem és nem csoda kaja.
2018. szept. 25. 16:30
 12/21 anonim ***** válasza:
76%

Figyu, mikor én születtem, a '70 - es évek közepén, albérletben laktunk, és lavórban mosakodtunk. Anyám villanyrezsón főzött. És erre bevállaltak a szüleim két gyereket. A feleségem már kamasz volt, mikor először nyaralt a Balatonon, ők sem voltak eleresztve.

Nem kell nyavalyogni. Tudom, hogy nem népszerű amit mondok. Szerinted más hogy csinálja? Hajt és spórol.

Rosszul nézed a nyaralást is. Marhaság átszámolgatni, mi, mennyi. Ha nyaral az ember, természetes, hogy többet költ mint normál körülmények között. Most meglep, hogy 50 euró egy vacsi két főnek? Otthon sem sokkal kevesebb.

Ezért szeretem Görögországot, most voltunk, ott 50 euróért telepakolták az asztalt kajával. Úzó, sör, saláta, halak stb. Utána alig bírtam mozdulni, pedig nem vagyok rossz étvágyú.

Vagy én pl. ha egy mód van rá, olyan szállást veszek ki, ahol van konyha. Így valamivel olcsóbb a kaja. Koránkelő vagyok, mire felébrednek a csajok, kész a lecsó, rántotta stb, már egy úzót is bekaptam addigra. Vagy kettőt.

Az autóhoz. Egyszer kell összeszedni egy újra valót, és kis szerencsével 4-5-6 évesen megint újra tudod cserélni.

2018. szept. 25. 16:54
 13/21 anonim ***** válasza:
71%

Leírom hogy mi a baja a magyaroknak. Az bizony a tipikus magyar hozzáállás hogy az időt és energiát arra pazarolják hogy azt figyeljék hogy a szomszéd mit csinál és mit vett már megint. Van egy 8 órás meló és másik 10-ben puffog a szomszédon vagy az életnyomora miatt - amit magának köszönhet de másokat hibáztat - piál a haverokkal/barátnőkkel.

Addig mit csinál példának okáért egy átlag amerikai? Hajt és tesz a szomszédra. Sokan még gyerek mellett is folyamatosan dolgoznak! Nem pazarolja az energiáit és idejét semmi másra csak magára és a családjára (sokuknak még a család is második mert a munka az első). Az amerikába szakadt magyarok is hamar elsajátítják ezt a mentalitást mert másképp egy hónapig se bírták volna. Ezt első helyről tudom. Ott az ember ha kell akkor egész nap dolgozik 16 órát és a maradék 8-ban alszik. Kettő vagy három állásban van ha bírja.

Aki ezt Magyarországon megcsinálja az is tud gyarapodni. Akkor is ha nem tanult ember vagy vállalkozó. De ugye könnyebb azon pörögni hogy a @&#!?%&$ß÷#& szomszéd meg a X.Y. politikus meg az X párt - mint fogni magad és keresni még egy állást hogy kettő legyen. Ha a szomszédot szidod attól neked nem lesz több pénzed vagy neki kevesebb. Ha a politikára vársz hogy javítsa a helyzetedet akkor lehet hogy várhatsz még 10 évet mire neked kedvező lesz - vagy soha nem lesz így jobb. De ha holnaptól befogod magadat 16 órázni és minden mást kikapcsolsz magad körül akkor fogsz előrébb jutni.

2018. szept. 25. 17:20
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

*kieg.:

"Van egy 8 órás meló és másik 10-ben puffog a szomszédon vagy az életnyomora miatt - amit magának köszönhet de másokat hibáztat - piál a haverokkal/barátnőkkel."

Maradék 6 órában meg alszik.

Mert nagyjából ez az átlag magyar életritmusa.

2018. szept. 25. 17:22
 15/21 anonim ***** válasza:
38%
Mert Magyarország gyarmat. Az a szerepünk az EU-ban, hogy olcsó munkaerőt biztosítsunk, illetve megvegyük az olcsó szarokat, amik tőlünk nyugatra senkinek nem kellenek. Ezen eddig egyetlen kormány sem szándékozott változtatni.
2018. szept. 25. 18:02
 16/21 anonim ***** válasza:
11# Görögországba
2018. szept. 25. 18:51
 17/21 anonim ***** válasza:
5%

Keress jobban, senki nem gátolja.

Hogyan? Adj el olyat a munakerőpiacon, amit csak te vagy kevesen tudtok. Azt megfizetik. Ha olyanod van, ami mindenkinek van, akkor annyit keresel, mint mindenki ...

Egyébként meg nem tudom, miért megy az másik országba enni, aki egyrészt "főétel körettel savanyúsággal" reláció magyaroschban étkezik másutt is :) Kár beléd a másik oszág.

Másrészt, aki csak ennyit képes keresni, annak nem futja nyaralásra meg külföldre meg autóra.

Kapard ki a gesztenyédet, nyígás helyett. Mint mindenki.

2018. szept. 26. 13:42
 18/21 anonim ***** válasza:
58%

15

Mert hülye vagy.

Ha nem kapnánk annyi pénzt az EU-ból, amennyit, nem lenne vámunió és a többi, már régen éhen haltál volna te is, mert államcsőd lenne.

De tudom, nem ezért kapod a kis csontodat.

2018. szept. 26. 13:43
 19/21 anonim ***** válasza:
73%

#18 Az a pénz, amit az EU-tól kapunk, töredéke annak, amitől az EU miatt elesünk. Multik térnyerése, magyar ipar tönkretétele, magyar termények bojkottálása, vámellenőrzés hiánya miatti csalások, idióta uniós szabályoknak való megfelelés, stb.

Arról nem is beszélve, hogy az uniós pénzek a tagállamok általi befizetésekből vannak. Az lehet, hogy többet kapunk, mint amennyit befizetünk, viszont az unió mondja meg, mire költhetjük. Márpedig megtérülő befektetésekre soha nem adnak pénzt, csak szökőkutakra, kultúrházakra, esetleg utakra. Ha azt a pénzt, amit az unió kasszájába befizetünk, megtérülő befektetésekre költenénk - pl. magyar ipar, mezőgazdaság, vállalkozók támogatása -, előrébb tartanánk.

2018. szept. 26. 17:41
 20/21 anonim ***** válasza:

19

NEM igaz. Nincs tudásod a témáról, az látszik. Nem "lehet", hogy többet kapunk, mint amit befizetünk, hanem a sokszorosát: konkrétan az tart minket életben.

Elesünk pénztől? Milyen pénztől, turulmadár? MINDEN üzem azért jön ide, mert Uniós az ország és MINDEN apró, kevés versenyképes vackunkat kizárólag az Unióban lehet eladni ...

NEM vitatéma. TÉNY.

Előbb olvasd el a tényszerű, nyilvános adatokat (nem, nem az oldalakat, amik magyarázni szokták neked, hanem a tényadatokat) és utána vitatkozz. De akkor már nem tudnál.

2018. szept. 26. 17:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!