Most az unió a Sargentini jelentés miatt zárta el a pénz csapot?
Hááát nem tudom, az első liberális cikk, amit találtam a témában ezeket írja (nem, nem a korrupciót):
"Egészen röviden: négy dolog magyarázza, hogy miért csökken 23,6 milliárd euróról 17,9 milliárdra a javasolt fejlesztési keretünk.
A britek kilépése miatt kisebb lesz maga a torta: mintha az előzőt tíz szeletre vágnánk, az egyik szeletet elvennénk, és úgy tálalnánk föl.
Spanyolországban, Olaszországban és Görögországban elkél a korábbinál magasabb támogatás. Az elmúlt több, mint tíz évben a gazdasági fejlődésük csökkent, vagy jó esetben stagnált. A közeljövőben sem fognak maguktól szárnyra kapni a dél-európai országok, különösen, mert a fiatalok munkanélkülisége riasztóan magas.
A magyar gazdaság viszont sokat fejlődött: beértük vagy meg is előztük termelésben az elmaradottabb dél-európai régiókat. És velük szemben ráadásul a kilátásaink is jók: 3-4 százalék közti növekedés a prognózis a következő évekre. Ugyanez mondható el a többi közép-európai és a balti országokról is.
A legnagyobb tétel: a 2013-as költségvetési tárgyalásokon Magyarország „túlnyerte magát”. Közel négymilliárd euróval kaptunk akkor többet, mint amennyit a gazdasági mutatóink alapján kidobott a minden országra egységesen alkalmazott formula. Ez részben politikai siker volt, részben szolidaritás a nyugat-európai országok részéről a keletiek felé. Az Európai Bizottság szerint most vissza kell térni a valós számokhoz, ezért zuhantunk ekkorát."
Mellékesen megjegyezném, hogy Németország 20 milliárd eurót költött a migránsokra (és ezt csak 2016-ban), csak hogy lássuk kinek mennyi pénz is jár.
Szerintem ez fordítva is igaz, inkább a négerek, arabok kellenek nekik.
Legyenek boldogok.
# 11-es, értem én, hogy ez a hivatalos kommunikáció, csakhogy a valóságban nem ez áll a háttérben. Nyugat-európai politológusok is világosan elmondták, politikusok is beszéltek róla nem egyszer, hogy az európai szolidaritás fókuszába részben azért kerülnek most a dél-európai államok, mert a posztkommunisták renitensek, korruptak és bomlasztják az EU egységét.
Ismétlem: RÉSZBEN. Eleve azt montam, hogy ez IS benne volt a pakliban.
A gazdasági növekedésünktől pedig ne szállj el, mert azt pontosan az az EU-s tőkeinjekció GENERÁLTA, amit most negyedével-ötödével megvágnak.
Tudod mi a GDP? A nemzeti ÖSSZTERMÉK. Ez nekünk az utóbbi évben 4% volt nominálisan és 4,2% szezonális és naptárhatással kiigazítva (a legjobb az utolsó negyedévben volt, 4,4% nominálisan, 4,8% szezonálisan, ami jó tendencia).
CSAKHOGY! Ugyanebben az évben a teljes magyar GDP-nek a 9%-a volt Európai Uniós forrás. ÉRTED, MIT JELENT EZ?
Nagyobb volt az EU-s tőkeinjekció aránya, mint a teljes magyar növekedés. Fel bírod ezt fogni?
Ha kiveszed a teljes GDP-ből az EU-s forrást, akkor a magyar gazdaság önerőből 4-5% közti REGRESSZIÓT PRODUKÁLT.
Azaz, nemhogy gazdasági növekedsünk nem lett volna, de visszaestünk volna a 9% EU-s forrás nélkül.
Meg bírod ezt az alapinformációt emészteni?
Na mármost, ugyanilyen ütemű gazdasági növekedés esetén, 20%-os kieséssel számolva (és nagyvonalúan a jó forgatókönyvvel számoltam, mert 25% is lehet a mínusz) Magyarország gazdasági növekedésének üteme egyből 2% környékére LASSUL.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!