Miért nem olvassák el az emberek a Sargentini jelentést, mielőtt mellette, vagy ellene érvelnének?
Ezek vannak a jelentésben:
"1) Alkotmányos és választási rendszer működése 2) Igazságszolgáltatás és más intézmények függetlensége, a bírák jogállása 3) Korrupció és összeférhetetlenség 4) Magánélet védelme és adatvédelem 5) Szólásszabadság 6) Tudományos élet szabadsága 7) Vallásszabadság 8) Egyesülési szabadság 9) Egyenlő bánásmód 10) A kisebbségekhez tartozó személyek – köztük a romák és a zsidók – jogai, valamint a kisebbségekkel szembeni gyűlölködő kijelentésekkel szembeni védelem 11) A migránsok, menedékkérők és menekültek alapvető jogai 12) Gazdasági és szociális jogok."
"kakamatyipeszit, meg a szomszédot szaross lapáttal szájbavágnám"
Csak majd a kezemet figyeld, mert csalok.
"1) Alkotmányos és választási rendszer működése 2) Igazságszolgáltatás és más intézmények függetlensége, a bírák jogállása 3) Korrupció és összeférhetetlenség 4) Magánélet védelme és adatvédelem 5) Szólásszabadság 6) Tudományos élet szabadsága 7) Vallásszabadság 8) Egyesülési szabadság 9) Egyenlő bánásmód 10) A kisebbségekhez tartozó személyek – köztük a romák és a zsidók – jogai, valamint a kisebbségekkel szembeni gyűlölködő kijelentésekkel szembeni védelem 11) A migránsok, menedékkérők és menekültek alapvető jogai 12) Gazdasági és szociális jogok."
Szóval ezekről szól , így átfutva , én nem látok a 11 ponton kívül más igazi vádat
A többi fél igazságok és szemen szedet hazugságok gyűjteménye !
Nah most a saját néző pontomból vizsgálom meg ezt a 12 pontot !
1) Alkotmányos és választási rendszer működése
Amennyire én megítéltem , ezekkel az ég adta világon semmi baj nem volt
Mivel nem érzem magam anarchiában , a választásokkal se volt semmi problémám
Nekem nagyon korrektnek tűnt , semmi csalás nem volt benne , nem is lehetne , hisz a választási bizottság pártatlan !
2. Igazságszolgáltatás és más intézmények függetlensége, a bírák jogállása
Ebben sem látok semmi hibát , szerintem teljesen korrektül működnek a dolgok
Már ami az igazság szolgáltatást illeti , mondjuk jobban mint Németben vagy Swédben !
Egyes intézmények teljesen természetes hogy államiak nem ?
A bírákat se irányítja senki , a saját szabad akaratukból döntenek
3) Korrupció és összeférhetetlenség
Ezt aláíróm , ez sajnos van , de amit Orbánék csinálnak , az még a kisebbik rossz , mint amit Ferenc barátunk vagy a kommunisták csináltak
Amúgy meg apróbb korrupció és kéz alatt futó dolgok , mindenhol vannak az egész világon
összeférhetetlenség alatt nem tudom mire gondol !
4) Magánélet védelme és adatvédelem
Nem érzem úgy hogy a magánéletembe bárki beavatkozna és hogy azt meg kéne jelenleg védenem
Adatvédelemnél se érzem hogy visszaélnének vele , inkább a Googlehoz forduljanak ilyen ügyekben !
5) Szólásszabadság
Nah az aztán van , a web sajtók , meg sima sajtó , meg a tv csatornák , azok aztán azt hoznak le amit csak szeretnének , még ha égbe kiáltó hazugságok , vagy kitalációkra , esetleg fél igazságokra is épülnek
De a sajtó már csak ilyen , a nagy story , fontosabb mint az igazság !
Pl az Rtl Klub , mivel német tulajdonú , erősen migráns párti , ez rajtuk meg is látszik
Sőt inkább ők takargatnak és erősen a szólásszabadságot sértik azzal , amikor nem hoznak le egyes dolgokat , pl amiket a mígránsok követnek el , hasonlóan a német és swéd médiához
A szabad szólásszabadságba az is bele tartozik , hogy a szennyest nem rejtik el
Ha nem hogy lehoznak mindet , nem csak azt amit ők helyesnek vélnek , vagy amit a karhatalom engedélyez
Érdekes a tv2 és a Mti ezeket lehozta , míg az Rtl-en semmi , hol a szólásszabadság
6) Tudományos élet szabadsága
Ezzel sincs gond , hisz csak a CEU-van vannak gondok , ami nem magyar egyetem , a többi virágzik
7) Vallásszabadság
Az hogy Orbán azt mondja , hogy ő egy keresztény Magyarországot szeretne , ami keresztény érdekekre épül
Az nem jelenti azt , hogy a személyes választás joga ne lenne meg
Én pl nem érzem , hogy kicsit is megmondanák nekem , hogy csak keresztény lehetek , ha akarok lehetek én Sinto hívő is , senkit nem fog érdekelni
Orbán csak azt szeretné , hogy a keresztény vallás , ne avanzsáljon át pár év alatt muszlimba és iszlámba
A kettő nem ugyan az
Amúgy meg ide vág a migránsok elnem fogadás , hisz úgy tagadjuk meg őket , hogy mi Keresztény Europát szettnénk , nem kevertet , ami meg a vallás választás szabadságának elvesztésének illúzióját adja
Mintha csak kereszténység lenne az egyetlen opció
De a személyes választás és a tömegek által ránk erőszakolt vallás , ég és föld
Ha pl én összejönnék egy mígráns lánnyal , de nem venném fel a vallást , az apja kinyírna vagy nincs lány !
Szóval értitek , lassan a keresztények lennének kisebbségben
Mondjuk számomra minden vallás értelmetlen , mert szerintem a modern kort , nem kéne egy vallásnak megkötnie , mert csak nézet különbségeket és konfliktust szül az emberek közt , az egészet úgy ahogy van fől kéne számolni mind !
Már nincs meg az a funkciójuk mint anno 1000 meg 500 éve volt !
8) Egyesülési szabadság
Itt sem értem hol a gond ?
Mindig tömegek tartottak tüntetés a parlament és a hősök tere előtt
Jah hogy be kell jelenteni , az baj ?
És hogy nem lehet csak úgy összegyűlni valahol , amolyan rendzavaró módon
Hát bocs egy rendezvényt általában be kell jelenteni , hisz a város életének megzavarásával jár , mint egy tüntetés is
Legalább kicsit igazodjunk a törvényekhez
9) Egyenlő bánásmód
nem érzem úgy , hogy velem vagy a mellettem álló zsidóval , vagy a szemben lévő más kisebbségivel másképpen bánnának
A mígráns meg a többi ferde vallású egyén már más tészta
Aki nem viselkedik az elvártak szerint , nem is érdemel emberi egyenlő bánás módot , mint ahogy egy gyilkos vagy erőszakoló sem érdemli meg
10) A kisebbségekhez tartozó személyek – köztük a romák és a zsidók – jogai, valamint a kisebbségekkel szembeni gyűlölködő kijelentésekkel szembeni védelem
Itt talán van a dologban némi igazság , de tegyük hozzá , hogy nem egy oldalon múlik a dolog
Néha romáknak is vannak olyan míg nyilvánulásaik , amik kiválthatnak ilyesmit
Tegyük hozzá , én jól megférek minden kisebbséggel , amíg ők békén hagynak , csak ez ez ő részükről sokszor nem sikerül , de akkor is csak rájuk hagyom
De innen megértem , hogy van honnan indulnia a gyűlölködésnek , mindkét oldalról
Mert ha egyszer egyik oldal elkezdi , a kör vége láthatatlan folytonosságot alkot
De ezért nem kéne elítélni Magyarország , ez egy általános jelenség a világon
Például vegyük a Németországban a neonácikat vagy a Angliában és a világon a Szkinhedek , akik aztán minden ok nélkül gyűlölködnek , sőt néha nem csak a szájúk jár
vagy pl Amerikában a négerek elleni gyűlölet
Szóval én nem érzem hogy Magyarország ebben lejjebb vagy feljebb állna , mint bár mely más ország
Plusz vegyük akkor már ide a migránsokat is , akik számára minden más népcsoport és vallású egyén csak barbár és rabszolga , míg meg nem tér allachoz
Az rendben van , hogy a migráns iszlám vallású kölykök idegösszeomlás széléig zaklattak egy zsidó kislányt , hogy ha nem tér meg Allachoz kinyírják stb
Szóval ki is gyűlölködik ?
Szerintem a migránsokban van a legtöbb ilyen érzés , pl az Európai nőket állatoknak nézik
11) A migránsok, menedékkérők és menekültek alapvető jogai
Nah ez az egyetlen olyan pont , ami szálka az Eu szemében
Ha megvizsgáltjuk ki a migráns és menedékkérő , aki az országát olyan dolog miatt hagyja el , hogy ott az élete veszélyezettet , ahova nem térhet egyenlőre vissza most
De később vissza mehetne , ha rendeződnek a dolgok , és vissza is megy !
Ez a menedékkérő
De sajnos a mi kis barátaink , akik ide jönnének nem menedékkérők , ha nem gazdasági bevádolók és az ilyeneknél igen is meg van a jogunk hogy őket megállítsuk
mert ők a pénz miatt jönnek ide , önző céljuk van , az életük a hazájukban nincs veszélyeztetve , alkalmazkodni nem akarnak sőt azt várnák el , hogy mi változunk , és a továbbiakban itt is kívánnak maradni , úgy hogy csak segélyből élnek , mi meg dolgozunk rájuk , hát kösz nem !
Nem hiszem hogy ő megérdemel évi 9 milliót , mi közben én évi kicsivel több mint évi 1,5 millióért kihajtom a belem
Nálam ez nem fedi le a menedék és menekült ember fogalmát és az emberi jogok mérlegelése sem igazságos
A másik jogaik , azzal hogy nem fogadjuk őket nem sérülnek a jogaik , csak nem fogadjuk őket
Jogaik , kaptak szállást , ingyen sátrakat (amiket tönkre ettek ) , konténer házakat , amiket tönkre tettek szintén , volt fürdési lehetőségük ,kaptak ételt amit eldobtak, volt netjük , telefonjuk , önhatalmúlag lelegelték a termést pl gyümölcsösök( ebből senki nem kárpótolta a gazdákat ) , elhagyott házakból faanyagot zsákmányoltak (jó házakból ), vagy a kapót házakat szedték szét (új építési házak ) , hogy tűzet rakhassanak , mert nekik a menekült tábor , vagy a fűtés nem volt jó , tehát oda mehetek ahova akartak , senki nem állította meg őket
Volt is emiatt elég összezörrenés
Hol sérülnek a jogaik ?
Jobb elbánásban részesülnek mint én ,és ezt ingyen , vagy bár melyik magyarnak
Németben volt , hogy a németeket kitették a lakásából amit bérelt , csak hogy oda tehessék a mingránsokat , aki meg ingyen kapta meg , és évi 9 milliót szeretnének nekik adni (soha nem fogok annyit keresni évente ) , hol vannak itt a egyenlő igazságos jogok ?
Ha meg ha meg lesz a betelepítés
Ennyi erővel mi magyarok meg mehetnénk Amerikába , vagy ahova akarunk kivándorolni , tömegesen , fogadnának , de hogy is , úgy rugdosnának vissza páros lábbal minket , főleg ha ilyen szemtelen lenéző módon tennénk mint ezek a barátaink , hogy a földet se érintené a lábunk és sehol nem kerülnének szóba a jogaink
Keresztapám kivándorolt anno németbe , még a 80as-90es években , pár év után páros lábban toloncolták őket vissza , a mostani mígránokkal ezt nem lehet , ugye ?
Mert az ő jogaik fontosabbak mint egy dolgozó Európai emberé .
Milyen érdekes egy Európa felé nézünk :D
Ahol egy betelepülő jogai és jóléte fontosabb aki nem dolgozik semmit nem tesz a közösbe , ,mint egy dolgozó Európaié
12) Gazdasági és szociális jogok."
Ez nem igazán értem mire akar kilyukadni , de amennyire értem , szintén nem érzem hogy ezen téren csorbát szenvednék
Gazdasági téren is abba kezdek amit akarok , ha van tőkém hozzá
Szociális , az az társadalmi szinten se érzem hogy korlátozva lennék !
Szóval az egész Szargarteni jelentés csak azért készült , mert nem úgy táncoltunk mígráns ügyben , ahogy azt várták azért készült ez a féligazságokkal és hazugságoktól hemzsegő szenny !
Azért nem ártana végigolvasni az alpontokat is és nem csak az egyes fő címek alapján kitalálni hogy azok miről is szólhatnak:
Itt a teljes kivonat: [link]
15-ös: Leírtad a jelentés fejezetcímeit, és kijelented, nem igazak a vádak, nincs itt semmi gond, igaz, lophatnának Viktorék kicsit kevesebbet, de hát az előző kormány is lopott.
Tudod, a jelentés konkrét ügyeket ír le, ahol a jogállamiság kárt szenvedett. Ezek a fejezetcímek után vannak leírva, gondolom, azt már nem volt kedved elolvasni. Pedig ha elolvastad volna, tudnád, hogy bizony nem olyan rózsás a helyzet, mint ahogy te gondolod.
Én is nyugtalanul alszom éjjelente. Otthon voltam majdnem két hétig, izzadság gyöngyözött homlokomon, az asszony elmondta, álmomban a "jogállamiság" szót mormoltam, azt hiányoltam. "A CEU, a magánélet, a melegek és migránsok" - rebegtem lázas révületben.
Hát lehet így élni? - kérdem én. Se éjjelem, se nappalom.
"Jogot tehát, emberjogot a népnek!
Mert jogtalanság a legrútabb bélyeg"
- már a költő is megénekelte. Adjunk hát hálát a hős németalföldi amazonnak, egy igszi Jeanne d'Arc ő, hogy erőit értünk pazarolta. Félhetsz Viktor, ugyan most mit lépsz? Magánpilótája készen áll, mikor pattan a diktátor a kormánygépbe, és irány Azerbajdzsán vagy épp Kirgizisztán, hogy ott találjon menedékre, ha elsöpri a népharag.
Akkor aztán jön az Európabarát ellenzék és zivataros egünkön, és új hajnalpír hasad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!