Hogyan férnek bele a külhoni magyarok a Fidesz rendszer képébe, hol a helyük a rendszer képben?
nemzetben gondolkodik a fidesz, nem számít hol él ha magyar
szocik és libsik ezt nem érthetik
Én is külhoni származású vagyok, nem Kis-Magyarországon a jelenlegi anyaországban, születtem hanem külhonban, de engem külhoni származású ként kicsit feszélyez az amikor azt mondják, hogy: "Ők magyarabbak, mint a hazaiak."
Értem én, hogy valami lélek melengetőt szeretnének mondani, de sokkal illőbbnek gondolnám, ha úgy fejeznék, ki a szimpátiát ha azt mondanák, hogy: "Ők ugyan olyanok mint mink, mint a hazaiak." sokkal szebben lenne kifejezve szerintem és nekem személy szerint jobban is esne.
Különben is, hogyan lehet azt meghatározni, hogy valaki "Magyarabb"?
Szerintem valaki vagy magyar vagy nem az, de hogy Magyarabb? Azt nem tudom mit jelent vagy mi az? Vagy miben nyilvánul meg?
Magyarország a magyarok országa.
Lényegtelen h maga az állam az egész Kárpát medencét kitölti vagy csak egy rezervátumot hagytak nekünk a közepén.
"engem külhoni származású ként kicsit feszélyez az amikor azt mondják, hogy: "Ők magyarabbak, mint a hazaiak.""
Ez tényleg idétlenül hangzik, de Erdélyben jóval erősebb a hagyományőrzés. Mondjuk a Felvidéken meg az asszimiláció és a menő szlovákság van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!