Meddig húzza ezekkel a feltételekkel az Eu? Mit kellene változtatni?
Csak az válaszoljon, aki érdemben képes.
Felesleges leírni hogy mennyi ostoba vagyok, csak mert men látom hogy mennyire jó is ez nekünk.
Néhány soros indoklás talán nem nagy kérés!
"A bajt ott látom, hogy az Eu vezetői sem a kontinens jövőjéért aggódnak, inkább kiszolgálják a multi nagytőke törekvéseit."
Érdekes megállapítás. Én is bajt látok, csak én kicsit máshol. Én személy szerint a bajt ott látom, hogy ilyesmivel foglalkozol és ilyeneken mérgelődsz, pedig ez akár jó, akár rossz dolog, semmit sem tehetsz érte. Az évek pedig telnek, az idő senki számára se áll meg.
Túl rövid az élet ahhoz, hogy idegeskedéssel töltsük.
Most pedig menj, és élvezd az életet :)
Szerintem a jelenlegi EU-val az a baj, hogy túl nagy, és három eltérő kulturkörből állnak a tagjai. Ez mindenképpen szét fogja feszíteni, de azt hiszem, ez is lenne a természetes. Már Huntington is leírta jó 20 évvel ezelőtt, hogy egy nemzetközi szervezet akkor működőképes, ha
a) azonos kultúrkörbe tartozó, azonos alapértékeket valló tagjai vannak, és
b) ha nem túl nagy.
A méret szempontjából én 15-nél húznám meg a határt. Ennél több személy és állam már nem képes hatékonyan egyeztetni, tárgyalni. És említettem a 3 kultúrkört: a nyugat-európai, a mediterrán és a közép-kelet-európai. Ezek teljesen más gondolkodást, munka- és egyéb kultúrát, értékrendszert képviselnek, amit hatékonyan nem lehet összehangolni.
Lehet, hogy az unió formálisan is felbomlik, lehet, hogy nem, csak többszintűvé, többsebességűvé alakul, aminek a lényege, hogy a gazdag és fejlett nyugat gyakorlatilag kiebrudalja a köreiből az oda nem illő Görögországot, Magyarországot, Bulgáriát stb, és legfeljebb csak szimbolikus ünnepélyeken ül majd egy asztalhoz velük. De az biztos, hogy a németek, a svédek, a hollandok stb. már felismerték, hogy velünk nem megy. Miután lehalászták itt nálunk, amit lehetett, ejtenek minket. Kérdés, hogy mi itt majd mit tudunk kezdeni magunkkal. Kellene csinálni egy kelet-közép-európai uniót, mert a globális világban az ilyen összefogás nélkülözhetetlen, de itt akkora széthúzás volt mindig, hogy most ezt nem nagyon tudom elképzelni. Aztán ott van még Oroszország? lehet, hogy ő fogja újraintegrálni a régiót, vagy egy részét a hatalmas gázvagyona alapján?
Az idióta bevándorlási rendszer és a jóléti rendszer miatt ez lesz az eu sorsa:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!