Miért tartják sokan István királyt hazaárulónak?
Figyelt kérdés
Sokan a magyarok ellenségének tartják! De miért? Ő vezette be a kereszténységet, megteremtve ezzel a magyar nemzet alapjait. Ha nem lettünk volna keresztények, akkor egyrészt olyan vallásúak maradtunk volna, amivel elszakadtunk volna Istentől, másrészt még a környező országok is lerohantak volna minket.2018. aug. 20. 21:40
1/33 anonim válasza:
Te nem tanultál történelmet? Német hadakat hívott az országba és azokkal mészároltatta a magyart. Majd nézz már utána a hazaárulás fogalmának, hátha ez is beleesik!
2/33 anonim válasza:
'Te nem tanultál történelmet? Német hadakat hívott az országba és azokkal mészároltatta a magyart.'
Ahogy elnézem a választ, te valami alternatív történelmet tanulhattál, már ha tanultál...
3/33 anonim válasza:
Robi nálad valami nagyon nagy baj lehet, ha ez szerinted az alternatív.
4/33 anonim válasza:
Életemben először csinálok ilyet, mert mindig azt mondtam, hogy aki már kuglizni is lusta az dögöljön meg.
„Lejött Bajorországból Vencellin is, a wasserburgi, aki Szent Istvánnal Somogyban megölte Koppány vezért; ama napon ugyanis ő volt a sereg kapitánya. Tőle a nemzetség kezdete és eredete”
(Képes krónika, fordította: Geréb László)
Szóvel én nem tudom te hová jártál az ötödk osztály után, lehet hogy óvodába, de ezt elvileg a mai általános iskoláknak tanítják, és az ma az MTA által előírt hivatalos történelem. Attól, hogy te nem értesz vele egyet.
5/33 A kérdező kommentje:
De István ezt a kereszténység nevében tette!
2018. aug. 20. 22:09
6/33 A kérdező kommentje:
Nem érted? Ő keresztény volt! Koppány volt a hazaáruló!
2018. aug. 20. 22:09
7/33 anonim válasza:
És ha majd még ennyire sem leszel lusta keresgélni, rá fogsz jönni, hogy ők bizony hatalms népirtást produkáltak. A mai törvények szerint mint hazaárulót goló általi halálra itélnék ha katona, ha polgári személy kötélre. Akkoriban csak levágták a jobb kezét a halála után.
8/33 A kérdező kommentje:
Az egész ország ezt ünnepli, és még én vagyok a sötét?
2018. aug. 20. 22:20
9/33 anonim válasza:
Nézd. Tegyük fel, hogy hatalomra kerül most egy ember, aki lepaktál egy idegen hatalommal, államformát változtat, megöleti a törvényes vezetőt és bevezet egy tőlünk addig teljesen ideológiát v. vallást vagy bármit (ez most bármi lehet az iszlámtól a kommunizmusig, képzelj el valamit, ami távol áll tőled). Kiirt mindenkit, aki máshogy gondolkodik, így csak az általa helyesnek vélt gondolkodású emberek maradnak fenn. 1000 év múlva államalapítóként ünneplik.
10/33 anonim válasza:
A szélsőjobbosok átírják a történelmet is. Így nem a nyomoroddal foglalkozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!