Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon milyen munkaerő...

Magyarországon milyen munkaerőhiányról beszélnek, mikor egy szakmáját értő szakmunkásnak nyugateurópában a bére kiváló. Társadalmilag egy kőműves, festő, autószerelő aki jó a szakmájában, azonos megbecsülésnek, és megélhetésnek örvend mint egy orvos?

Figyelt kérdés
Rengeteg kiváló szakember van itthon, de egy 800 ezer fizetést kéne adni, hogy maradjon itthon valaki. Míg ez nem történik meg, addig munkaerőhiányról sem kéne beszélni, hanem "ingyenmunkáshiányra" kéne módosítani a szlogent. Nekem rendszerkarbantartóként a Lego 478ezer nettót fizetett, míg otthon éltem. Fel a fejjel!
2018. aug. 18. 23:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
54%

Megis ki tudna kifizetni 800at havonta pl egy autoszerelonek? Ahhoz a muhelynek arakat kell emelnie es ugyfelekkel kifizettetni.

Mondhatna orban hogy matol 800 ezer a szakmunkasok bere de a vallakozo csodbe menne ha ennyit kellene fizetnie.

En kulfoldon most 365.000et keresek havonta forintba atszamolva. Hasonlo munkaert 100-120at fizetnek Magyarorszagon.

Jo penznek hangzik a 365 de mire kifizetem a draga alberletet, rezsit, autoba tankolok, biztositast kifizetem, kajat veszek es mar nem sok marad honap vegere pedig nem elunk nagy labon.

2018. szept. 15. 05:37
 12/14 anonim válasza:
56%
Nalunk 18.000ft-os kezdo napiberbe vannak az emberek (festő),ami tenyleg kezdo. Mindenkinek a munkajanak minosegetol fugg,ami emelkedhet 30.000ft/napiberre. 8ora munka,hetvege otthon,az mindenkinek a csalade! 13.havi fizetest adunk,amit magyarorszagon nem sokan, utikoltseget 2-3fo/auto eseten 100%ban biztositjuk,szallaslehetoseg van. 30eve jol mukodo ceg,hosszutavu munka es megsincs ember. Aki itthon dolgozik,az nem mer lepni,mert nem hiszi el,hogy ennyit lehet keresni itthon. Minden szakembert lehuznak,rabszolgamunkara fognak,igy aki mar rendesen akarna fizetni,azt meg nem merik bevallalni. Ez a nagy helyzet itthon.
2018. szept. 17. 06:55
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Es megis hogy termeli ki barki is a 800.000 forintos fizetest?

Tegyuk fel hogy brutto fizetesrol beszelunk. Ez 5000 forint orankent.

A festo elvallal 2 szobat, kimegy 2 ember kifesteni.

Tegyuk fel hogy kifestik 8 ora alatt a 2 haloszobat es igy a beruk 5000rel szamolva orankent 80.000 forint osszesen. Ez nem az amit a vallalkozo kerne a tulajtol mert ez csak az amit a 2 alkalmazottnak fizetne.

Ezen felul kell neki haszon is, ami nem napi 10.000 mert akkor inkabb o is festene 5000es oraberben. A haszonnak szamolna 80 ezret mert a vallalkozo nem keres kevesebbet mint az alkalmazott.

Ez igy 160.000 lenne a 2 szobaert + anyagdij.

Ezt hogy fizeti ki az aki 150ert dolgozik egesz honapban?

Egy szobafestes ara normal esetben kb 30.000+ anyag korul van, a szoba meretetol, allapotatol fuggoen.

En mikor magyarorszagon laktam akkor kb 20.000 korul csinaltam es azt is nehanyan sokallottak.

Dolgoztam vele egesz nap mert foliat teritettem le, a hibakat kijavitottam, 2 sor a mennyezeten, 2 sor festes a falon es utana osszepakolasztam, elmostam mindent, foliat felszedtem, stb.

2018. szept. 28. 22:26
 14/14 anonim válasza:
Van ket emberunk aki napi 30ezerbe van, 1olyan ember aki 25ezerbe es megint egy ember,aki mar napi 20ezerbe,a tobbi 18ezer kezdot kapja. Es elhiheted nekem,hogy kitermelik... nem szobat festenek,hanem jelenleg pesten az egyik stadiont kaptuk meg,tobb lakasos tarsashazat es meg sorolhatnam. Omlesztve vannak a nm2-ek. Es mar nagyon kezzel se kell festeni. Be kell ruhazni egy 3millios festogepre,ami huzza a nm2-t,van glettelo gep is,ami szinten... ebbe a ket hetbe 2millio ft hasznunk maradt. Es ez csak 2het es meg bovulni is akarunk. Jo szakembereket alkalmazunk,akik ki is termelik a beruket es azon felul. Aki nem felel meg,az mehet olyan vallalkozohoz,aki napi 14ezret fizet,vagy huzzon bele es termeljen. Nem kell megszakadni a munkaba,mert most sem szakadnak meg a fiuk. Csak kell egy alap toke,hogy az ember bele tudjon fogni,mert a munka csak akkor halad,ha minden gep/szerszam rendelkezesre all. Most ruhaztunk be egy 9szemelyes kisbuszra,ami hordja a fiukat,karacsony kornyeken meg lesz hivva az osszes alkalmazott a csaladjaval egy ettermi vacsorara,karacsonyi penzt fognak kapni... meg kell becsulni oket,aki huzo ember,attol pedig nem szabad sajnalni a penzt.
2018. nov. 24. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!