A gender szak után a teológia szakot is be kéne tiltani?
Hogy hozol összefüggésbe egy polkorrektségen és "divaton" alapuló, kötelezően elfogadásra ítélt "áltudományt" az ezer éves hagyományukon alapuló teológiával?
Nincs baj a genderizmussal, csak ne legyen hiszti ha épp leveszik az egyetemről. Le lett írva, két ember tanított kb 15 embert, mert senkit nem érdekelt az egész. Akkor most mi ez a hiszti? Próbálják megint kijátszani a kirekesztős kártyát, de ha nem megy a bolt, akkor nem megy. Nem kell erőltetni és ezt el kéne tudni fogadni.
Nincs betiltva a gender szak. Csak az állam nem finanszírozza sem az oktatásukat, sem az oktatóik ezen munkáját külön szakon.
Pontosan úgy, ahogyan megszűnt például már az a szak is, ahol én szereztem a diplomámat, pedig az mérnöki képzés volt és az iparban, termelő munkában hasznosítható diplomát adott. Csak azon az egyetemen, arra a szakra nem volt elegendő jelentkező már 15 évvel később. Most majdnem ugyanazt megtanulhatják ugyanazon az egyetemen de más szakon, a jelen kívánalmak szerint átalakítva, így több a jelentkező és valóban hasznos a képzés a mai elvárások szerint is. Ennyi.
5
Mert másutt, más címszó alatt tanulható ugyanaz. Különböző helyeken.
A teológiának van értelme, van haszna a társadalomra nézve : kevesebb bűnözés, kevesebb drogos lesz, mert Isten célt ad az embernek.
Már régen rájöttek, hogy a társadalom működésképtelen Isten nélkül. Ha nem hisznek az emberek, nincs visszatartó erő, az lesz ami most van : lopnak, sikkasztanak, csalnak gátlás nélkül !
A másik pedig, hogy a hit célt ad az embernek : kevesebb depressziós, beteg ember lesz. Az egészségedet is jobban megőrzöd, elkerülöd a korházakad. Tovább élsz kevesebb fájdalommal. Míg a gender szak csak pár füves transz neműt adna a társadalomnak, akiknek annyi kompetenciájuk sincs, hogy tisztában legyenek a nemükkel. Szerinted melyik jobb?
Csak azért írok mert kíváncsi vagyok az érvekre, elgondolkoztatott a kérdés.
Én egyébként nem tiltanám be egyiket se, annyira nem költséges hogy 1-2 szakot ne tudjanak finanszírozni. Vagy amit valaki már írt, hogy akkor induljon fizetős szakként, ez is egy jó megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!