Nincs magyar a világ 500 legjobb egyeteme között. Ennek mi az oka?
Jah, annyira szar, hogy egész Európa sorban áll a magyar mérnökökért meg sorban nyerik a diákok a versenyeket.
Nem szar, csak nem felel meg a pontozásnak, amit befleseltek.
Ha benne lenne egy magyar egyetem a jelenlegi formájában, akkor az azt jelentené, hogy nagy bajok vannak a világban a felsőoktatással.
Valószínűleg azért nincs, mert nem aktuális, elmaradt anyagot oktatnak, sok időhúzó tölteléktantárggyal.
Attól jó egy egyetem, hogy az adott szakon a tudományág haladásának megfelelően oktatnak. A magyar egyetemekre ez nem igaz. A BP-i egyetemek persze kisebb lemaradásban vannak de ez relatív a lemaradás az bizony számottevő.
Ettől még az egyetemeken nincsenek rossz oktatók csak hát az oktatási rendszer szemétre való.
Az egyetemek értékelésénél azt is nézik, hogy mekkora pénzösszeggel gazdálkodik, stb.
Ezért van az hogy egy orosz turisztikai magánegyetem "jobb" mint a BME.
Hat szempontból vizsgálták. Mint például:
- a végzett diákok és tanárok által szerzett Nobel-díjak Fields-érmek számát;
- a sokat idézett kutatók számát;
- a Nature és a Science magazinban megjelent cikkek számát;
Az szerintem nem nézik mennyi pénzből gazdálkodnak.
A magyar egyetemi oktatók döntt többsége fényenévekre van attól, hogy a Science-ben publikáljon (pláne, hogy sok tudományterülettől ez igen távol áll), ettől még lehet jó oktató. Ez így nagyon elitista megközelítés.
Ezek a listák sosem mérnek jól, de ez akkor végképp nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!