Fidesz szavazók! Ti mit gondoltok a CEU -ról? Teljesen egyetértetek "vele" kapcsolatban a fidesszel, vagy esetlreg járulékos veszteségként tekintetek rá?
Mármint miről mi a véleményem? A CEU-ügyről? Ami gyakorlatilag nem létezik? Sírt mindenki, hogy "jaj, a kormány bezáratja a CEU-t", aztán még mindig itt van.
Mellesleg a törvény nem is erről szólt. Csupán feltételeket szabott a külföldi felsőoktatási intézmények működéséhez. Ami a CEU mellett még 27 egyetemet is érintett. Tudom, ez a 27 nem olyan neves egyetem, mint a CEU, és pont az ilyen "kamuegyetemek" ellen lett kitalálva.
Tegyük fel, hogy én amerikai állampolgár vagyok, veszek egy házat Magyarországon, majd oktatási tevékenységet folytatok ott, amiért amerikai diplomát adok. A "Lex CEU" előtt ezt simán meg lehetett volna csinálni. Ezt hivatott meggátolni a törvény, nem a CEU létezését.
De a CEU, ahelyett, hogy elkezdett volna tárgyalni, szépen világvége hangulatot gerjesztett. A Soros-egyetem ezt fel tudta használni példaként arra (és a sok buta liberális be is nyelte), hogy "a gonosz Orbán egy diktátor, most épp az oktatási szabadságot akarja elvenni"
Azt gondolom hogy a CEU -nak csak egyfajta álca az ott folyó oktatás. Amerikai és EU-s presztizsnagyhatalmi politikai érdekeket szolgál. Így aztán nem véletlen az hogy foggal körömmel ragaszkodik befolyásosságával mindkét fél hogy Budapesten maradjon.
Hogy van e értelme, nincs ilyenre szükség egy korrupció mentes demokráciában.
Mire végigolvastam a válaszokat, kb agytumort kaptam :DDDDDD
Side note: az ÁOK orvostudományi szak és nem természettudományi xd pontosabban: az orvos-és egészégtudományi képzési területbe tartozik bele. Nem baj, a nácik mindig is ostobák voltak :DD
Ahol a tudás bármilyen formáját irtják, üldözik, onnan a normális elme menekül!
Az összes CEU diplomás kormánytagot ki kell vágni a francba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!