Nem értem, amikor ilyen van, akkor miért nem mozdul meg az egész ország? Miért hagyják ezt az emberek tettek nélkül?
Vicces amikor kiderül, hogy tényleg el sem olvasod amit írtam, csak fikázod, mert ott a nevem.
Mi volt a válaszomban magyarázat?
KÉRDEZTEM, hogy talált-e valaki magyarázatot.
Arra bezzeg nincs válaszod, mert nyilván megelégedtél egy cikkel. Hát én nem vagyok ilyen csőlátó, megpróbáltam utánanézni.
Amikor az én oldalam csinál valami rossz(nak tűnő)t: hát miután alaposan áttanulmányoztam minden bizonyítékot, ki kell jelentenem, hogy nem tudunk eleget a helyzetről.
Amikor a másik oldal csinál valami rossz(nak tűnő)t: AZOK A SZEMETEK! HOGY ROHADNA MEG AZ ÖSSZES, HOGY MERÉSZELIK EZEK A SZÉGYENTELEN GYALÁZATOS........
"az ellenőrzések pont azután indultak, hogy az igazgató - bár nem is támogatta, de - nem akadályozta meg, hogy az Ady Gimnáziumban az oktatásügyi tiltakozások részeként kockás ingben fotózkodjanak a diákok"
Már bocsi, de minden évben, a lehető legvadabb időpontokban jönnek ellenőrzések, egyebek az iskolákba. Azt állítani, hogy egy ilyesmi kizárólag és csakis a kockásinges megmozdulás után történt, egyrészt butaság, másrészt meg igen, a tanárok felől érkező kritika hatására valóban több lett az iskolák felé feltett kérdés, vizsgálat - hiszen éppen az volt ezen tiltakozók mondandója, hogy nem jól mennek a dolgok.
Nem ismerjük a háttérben korábban történteket, mert az a helyi iskolai és tankerületi, önkormányzati berkekben volt csak téma. lehet, hogy valóban az akkori tevékenység miatt történtek az államigazgatás felől a lépések, nem állítom, hogy nem, mert nem ismerem. Azt viszont igen, hogy általánosságban a 2016-os tiltakozási hullám éppen azért volt olyan magas, mert pont előtte született rengeteg változás ami a tanárokat, diákokat érintette, előtte lett a pedagógusoknak, iskoláknak más és több a feladata, ebbe pedig nagyon benne volt - és a tiltakozók egyik akkori témája is volt - hogy éppen a megsokasodott ellenőrzések, információszolgáltatások, statisztikák, szabályzatváltoztatások és egyebek okoztak olyan többlet feladatokat a pedagógusoknak, az iskoláknak, amik a megemelkedett óraszámmal együtt már túl nagy leterhelést jelentenek számukra.
Amikor a kockásinges tiltakozás is volt, akkor valóban még több feladat jött a központokból, hogy még azt is mondják meg az iskolák mi az ami számukra már túl sok, mivel nem értenek egyet a pedagógusok, mit kellene másképpen csinálni stb. De emellett azon évben éppen úgy ellenőrizték a dokumentumok megfelelőségeit, egyebeket, mint korábban vagy utána.
Pontosan azért kérdeztem, hogy van-e bárkinek konkrét információja az ott történtekről, hogy ne legyen téves következtetés sem egyik, sem másik fél felé, hiszen azok nélkül csupán néhány médiamondatra tudunk támaszkodni, az meg szerintem édeskevés kijelenteni, hogy ez vagy az az oldal az amelyik rosszul járt el.
Miért beszéltek ellenzékről? Az hétköznapi emberek, akiknek az életéről van szó, miért nem tesznek semmit?
És miért beszéltek másokról? Ti miért nem emelitek fel a segteket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!