Szerintetek is 5-6 év múlva lesz egy csődhullám, kisebb válság Magyarországon?
Én Nyugat-Magyarországon élek, itt már vannak jelei.A munkaerőhiány miatt, amit én nem munkaerőhiánynak neveznék,hanem fizetési hajlandóság hiányának.
Tudok olyan multiról, ahol visszább kellett venni a termelést, mert nincs munkaerő,de olyanról is, ahol az 1 hónapos felmondási idő miatt hisztiztek, mivel annyi idő alatt sem tudtak pótolni egy villanyszerelőt.
A múlthéten Salzburgban voltam, hazafele 2 OMV benzinkúton is megálltam, az volt a furcsa, hogy mindegyiknél az összes alkalmazott magyar volt.
Ők többet keresnek, mint én diplomával,két idegnyelv bő ismeretével Magyarországon.
Az ő pozíciójuk nem is igényel olyan nagyon nagy idegnyelvtudást.
Én egy csődhullámot,kisebb válságot vizionálok.
Évekkel ezelőtt figyelmeztették elemzők az országon működő cégeket, hogy gondok lesznek a humán erőforrással, viszont akkoriban senkit sem érdekelt, most meg megy a sírás.
Vannak hasonló problémák Szlovákiában is, de ott az állam mer a sarkára állni és növeli például a kötelező pótlékok nagyságát, hétvégi pótlékot....stb
Ahogy egy néni mondta nekem a választások idején:
"Tudom én, hogy stadionokat épít magának Orbán Viktor az ország pénzéből, meg kisvasutat Felcsútra az onokájának, de ZÁRVA VANNAK A HATÁROK és az a fontos!"
"a ballibek 2010 óta csődöt vizionálnak"
A 33%-os meg "ballibeket" vizionál magának :D
"Tudom én, hogy stadionokat épít magának Orbán Viktor az ország pénzéből, meg kisvasutat Felcsútra az onokájának, de ZÁRVA VANNAK A HATÁROK és az a fontos!"
Ha csak ennyiből áll az érvelése a Fidesz-KDNP mellett mamikának, akkor a tudatlanságáról tett tanúbizonyságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!