Milyen politikai ill. társadalmi különbségek vannak Keletnyugat-Magyarország és Északdél-Magyarország között?
Figyelt kérdés
Leginkább a fizetésekre, életszínvonalra és ehhez hasonlókra lennék kíváncsi.2018. júl. 22. 23:37
1/2 anonim válasza:
Én még ilyen égtájakról nem hallottam, hogy keletnyugat meg északdél.
2/2 anonim válasza:
Szerintem a fizetések között kicsi a különbség vagy ha van is nem akkora. Vannak olyan perifériális régiók, melyek elmaradottak mind szolgáltatások mind életszinvonal terén. Ezeken a helyeken kevés a munka az értelmiség elvándorol pl Ózd Borsod megyében, Szabolcs megye egyes részein stb stb stb. Budapest már egy más kategória habár ott sem olyan könnyű az élet. Nyugat pedig gazdagabb főleg a határhoz közeli részekre gondolok akik Ausztriában dolgoznak. Ha összehasonlitod Ózdot és Sopront óriási különbségeket találsz. Ami a társadalmi különbségeket illeti az pl a társadalomba nem integrálódott cigányság jelenlététől is nagyban függ. De ugyan ez a helyzet pl Szlovákiában csak annyi a különbség, hogy a nyugati rész tehát Pozsony Nagyon gazdag a fizetések 2szer olykor 3 szor magasabbak mnt pl dél kelet és közép SK-ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!