Hogy akar az ellenzék nyerni vagy egyáltalán politikai tényező lenni, ha lenézi a vidéki embereket?
Mikor volt ez a felismerés?
Egyáltalán neked mi számít vidéknek?
Ellenzék szempontjából ami nem Budapest.
Nekem a falvak, ahol 5.000 főnél kevesebben élnek.
Szerintem nem nézik le őket, csak alapjában kevés az emberük, és túl sok párt van. Ami orbán pasának az érdeke, az ő idejében 3-4 párt volt, ma 2-300-van.
És totál egyoldalú a fideSS javára minden, így egy kis párt vagy akár kicsit egységesebb jobbik sem tud ringbe szállni. Forma 1 hasonlattal, a Ferrari szintű márkával nehezen tud mit kezdeni a többi kisebb csapat.
Nem azért nem mennek le oda,mert lenézik őket,hanem pl a falusi öregasszony semmit se ért a politikához,csak azért fog szavazni,mert kap erzsébet utalványt,meg "mer a fidesz a családokat támogassa",meg "megvédi őt a migránsoktól"
Politikai,gazdasági ismereti egyenlők a 0-val,mert sokuknak alig van 8 általánosnál magasabb végzettségük.
Akkor ott vannak azok a falusi öregasszonyok,akik kizárólag azért szavaznak a fideszre,mert "ott vannak a keresztények".
Na meg falun sokkal jobban jellemzőbb az,hogy önálló gondolkodás keveseknek van,megy a csorda után.A szomszéd is erre szavaz,akkor én is,mert a többség is erre szavaz,akkor biztos az a jó.
A vidéki emberek sokkal jobban egymással vannak elfoglalva,mit gondol a közösség,a többséghez tartozni,tisztelet a kivételnek.
De ha leülne oda neki valamelyik ellenzéki párt előadást tartani,végig sem hallgatnák.
# 10/10 Időpont ma 20:22
Csak azért a Fidesz a legnépszerűbb, mert szervezetlen a baloldal. De ha úgy vesszük, a baloldali összefosás vitt szinte mindent a Pesti választásokon. A polgároknak nem számított, hogy DK, MSZP, PM vagy LMP. Bárkire szavaztak, csak a Fideszre ne.
Én is erről beszélek, amit az utolsó ír.
Az nem érv egy hatalomra kerülni akaró politikai erőtől, hogy Marika néni nem ért a politikához Mucsaröcsögén. Marika néninek a faluban kisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy a politikusok hülyeségeivel foglalkozzon. Neki nem is a dolga ez, egy pártnak viszont az hogy megszólítsa a szavazóit, na ez az amire az ellenzék együtt képtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!